Bucuria de a darui un zambet unui suflet necajit si singur ❤


Intra-adevar, ne apropiem cu pasi repezi de minunata srabatoare a Craciunului. Deja ne gandim la sesiunile lungi de shopping, la posibilele cadouri pe care le vom primi, la impodobirea bradului si la multe astfel de traditii, ca sa le zic asa. Dar oare a darui nu inseamna cumva si a ne gandi si la cei mai putin fericiti de soarta ? Si credeti-ma, sentimentul acela de a face bine unei persoane necajite este unic si  valoreaza cat 1 milion de cadouri primite de Craciun. 

Poate vi se pare straniu, dar trec printr-o perioada de sensibiliatete la cote maxime. Mi se rupe sufletul cand ma uit la TV si vad numeroase cazuri de familii sarace, de copii abandonati sau bolnavi, de batrani care se bucura si la cea mai mica si neinsemnata vizita .Si nu numai la TV, dar si in viata de zi cu zi. Va spun sincer ca numai de cumparaturi nu imi mai arde cand vad astfel de lucruri !

Si stau si ma gandesc ca asa este viata, mai darnica cu unii su mai zgarcita cu altii. Dar asta nu inseamna ca nu ne putem ajuta intre noi !

Pentru o clipa, lasati obiectele vestimentare, gadget-urile, bijuteriile si excursiile si incercati sa vedeti lucrurile si din aceasta perspectiva, sumbra ce-i drept. Nu spun ca acum trebuie sa navaliti in orfelinate, aziluri s.a.m.d. , sa cautati diferite cazuri pe net, sa donati cat mai multi bani nevoiasilor etc. etc. NU ! Dar din putinul pe care il ai daruieste si aproapelui tau .

Este perioada sarbatorilor si este imposibil sa nu se organizeze in scoala ta, liceu sau facultate diferite camapnii de strangere de fonduri materiale ( bani, haine, jucarii, alimente ). Si pana la urma, stiti cum se zice : " Dupa fapta si rasplata ! "

Think about it ! 
Un zambet primit din partea unui copil orfan sau bolnav, al unei familii sarace sau al unui batran uitat de familie este ca o raza de soare intr-o lume uneori impanzita de rautate.

Comentarii