Piatra de Alaun - deodorant 100% natural

Piatra de alaun, cunoscută sub denumirea științifică de potassium alum, este un produs  100% natural și hipoalergenic,  un mineral alb-translucid, inodor utilizat încă din cele mai vechi timpuri și recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, astringente și hemostatice.  Piatra de alaun este recomandată, în special, ca și deodorant întrucât nu prezintă pericole pentru sănătate ca în cazul deodorantelor din comerț ce conțin aluminiu.

Cum funcționează?
În ciuda informațiilor eronate prezentate în cadrul reclamelor TV la deodorante, trebuie știut faptul că inhibarea procesului natural de transpirație este extrem de dăunătoare pentru corp datorită imposibilității de eliminare a toxinelor, care astfel se întorc în corp.

Datorită faptului că este solubilă în apă, piatra de alaun formează o peliculă foarte fină, sărată și ușor alcalină care are efect antibacterian împiedicând dezvoltarea bacteriilor vinovate de mirosul neplăcut și aceasta fără a astupa porii. Astfel eliminarea toxinelor din organism nu mai este inhibată, iar riscul de cancer la sân datorită aluminiului din deodorantele uzuale este anulat.

Alte întrebuințări
Datorită efectului său calmant, piatra de alaun este recomandată în special persoanelor care au pielea sensibilă, după epilare de exemplu. După fiecare ședință de epilat apar microfisuri ale pielii iar dacă se folosesc deodorante sau creme convenționale, există riscul ca diverși compuși chimici al căror efect nu este cunoscut în totalitate să pătrundă în circulația sanguină cu efecte dăunătoare. Aplicată după epilat, Piatra de Alaun lasă o peliculă fină ce nu permite dezvoltarea infecțiilor sau a bacteriilor.
Piatra de Alaun cicatrizează urmele lăsate de acnee și usucă aftele ( fiind astrigentă și antiacneică).
Piatra de alaun este utilă pentru a stopa micile sângerări provocate de diverse tăieturi .După bărbierit, folosirea acestui produs ajută la evitarea firelor de păr crescute sub piele, iar datorită acțiunii sale coagulante previne sângerările după tăieturile cu lama.
Este perfectă pentru a calma înțepăturile insectelor dovedindu-se de un real ajutor pentru copiii care au pielea sensibilă. O simplă aplicare a Pietrei de Alaun va reduce umflătura și roșeața specifică înțepăturilor de țânțari sau alte insecte ducând la dispariția mult mai rapidă a senzației de disconfort.

Cum se utilizează ?
Umeziți piatra în apă rece și aplicați în zona axilei (dacă o folosiți ca deodorant), sau în locul dorit atunci când o folosiți pentru a opri o sângerare superficială, împotriva urmelor lăsate de acnee, sau pentru ințepăturile insectelor. Nu lasă urme albe, nu se lipește. De asemenea, se recomandă ca după utilizare aceasta să fie ștearsă pentru a se menține mai bine în timp.

Experiență personală
Recunosc că la început am fost cam reticentă în ceea ce privește eficienta acestui produs datorită, cel mai probabil, faptului că sunt obișnuită cu deodorantele uzuale excesiv de parfumate iar acesta este inodor. Acum am realizat că tocmai faptul că n-are miros reprezintă un avantaj major întrucât astfel aromele deodorantului nu se mai amestecă cu cele ale parfumului sau cremei de corp.
Aplicarea este facilă ca urmare a formatului normal de deodorant.
După aplicare pielea rămâne extrem de fină și catifelată. Niciodată nu am experimentat această senzație după aplicarea celorlalte deodorante din comerț.
Nu pătează hainele . Chiar mă săturasem de așa-zisele deodorante care nu pătează hainele când de fapt lasă urme albe pe hainele negre sau îngălbenesc hainele albe.
Poate fi reaplicată în caz de nevoie. Undeva la 12H reaplic, chiar mai devreme dacă simt nevoia.
Piatra de Alaun este foarte economică. Eu o folosesc din Februarie și mai este suficientă cantitate pentru încă 6 luni.
Pielea respiră într-adevăr și să vă explic și cum am ajuns la această concluzie. Atunci când folosesc deodorant stick întotdeauna simt o peliculă grasă în zona axilei, astfel încât în momentul spălării trebuie să insist serios până simt că nu mai am nimic pe piele. În cazul Pietrei de Alaun este ca și cum nu aș fi aplicat nimic când de fapt sunt protejată împotriva mirosului neplăcut al transpirației.

Concluzii

Piatra de Alaun reprezintă o investiție deosebit de avantajoasă atît din punct de vedere financiat cât și al sănătății. Încă nu am renunțat definitiv la deodorantul uzual dar treptat îmi propun să renunț măcar în proporție de 80% la acesta.

Produs : Piatră de Alaun
Zona de aplicare : axile, tăieturi superficiale, coșuri, înțepături de insecte, afte
Proprietati esentiale : antibacteriene, astringente și hemostatice
Cantitate : 60 gr
Il poti cumpara din : Petite Provence
Pret : 22 lei

Comentarii