Sfaturi pentru un par superb ♥

Cate dintre noi nu au probleme cu procesul de ingrijire a parului : se ingrasa foarte repede, pare imbacsit, este incalcit, cade excesiv, se aranjeaza greu, este uscat si cu aspect degradat etc.
Pentru a veni in ajutorul vostru si al meu am gasit cateva sfaturi care ne vor ajuta in obtinerea unui par sanatos :

Spalarea parului :
    • Trebuie spalat de maxim 3 ori pe saptamana iar asta doar daca prezinta tendinte de ingrasare. Parul normal necesita o frecventa de 2, chiar o singura spalare pe saptamana. Daca il speli mai des nu inseamna ca nu va mai avea tendinta de ingrasare, ba din contra - samponarea zilnica nu va face decat sa stimuleze glandele sebacee de la nivelul scalpului, care vor elibera sebumul intr-un ritm si mai alert decat pana atunci.
    • Cand te speli nu folosi in exces sampon si balsam crezand ca astfel il vei curata si ingriji mai bine. Foloseste cat mai putin sampon cu putinta.
    •  Inainte de a spala parul este necesar sa il descurci cu ajutorul unui pieptene cu dinti rari. Acest lucru va diminua riscul de a-l rupe in timpul spalarii, iar dupa va fi mult mai usor de pieptanat.Samponul se aplica numai dupa umezirea completa a parului.
    • Pentru a asigura distribuirea uniforma pe firul de par, aplica o cantitate mica de sampon in palma si intinde pe palma. Insista asupra radacinilor si realizeaza un masaj circular asupra scalpului. Nu te grabi! Poti curata parul cu apa calduta astfel incat cuticulele firelor de par sa se inchida iar parul tau sa devina mai stralucitor.
    Uscarea parului
    • Fa tot posibilul sa-l lasi sa se usuce natural in cazul in care nu te grabesti si nu este anotimpul rece. Daca chiar trebuie sa folosesti uscatorul de par, foloseste macar o temperatura cat mai scazuta. In timp ce stabilesti treptele de caldura poti orienta uscatorul de par spre mana ta. Alege o temperatura suportabila pentru ca o temperatura mare iti poate deteriora parul.
    •  Foloseste un spray sau balsam leave in menit sa protejeze parul impotriva caldurii. Pentru uscare poti tampona usor parul cu prosopul sau cu servetele. Pentru ondulare si indreptare foloseste bigudiuri de diferite dimensiuni. 
    • Pieptanarea nu este recomandata decat dupa uscarea completa a parului pentru ca firele sunt mult mai vulnerabile si se rup mult mai usor atunci cand sunt umede.

    Aranjarea parului
    • Pentru o aranjare delicata este indicat sa aplici spuma pe par cand inca este ud. Astfel pentru a-ti rearanja parul vei avea nevoie doar de putina apa. Parul cret este mai rebel si trebuie sa folosesti o perie cu dintii rari pentru a nu-l incurca. 
    • Pentru parul lung, trebuie sa incepi aranjarea de la varf si sa te indrepti usor spre scalp. Foloseste perii ceramice pentru a elimina electricitatea statica.

    Tunderea parului 
    • O data la 6 - 8 saptamani mergi la coafor pentru o mica tunsoare. Chiar daca iti doresti sa ai parul cat mai lung, este nevoie sa iti tunzi varfurile deoarece se deterioreaza cel mai repede. Firul de par taiat creste mai repede si mai sanatos.

    Recunosc ca am incalcat cam multe din aceste reguli dar de unele chiar nu stiam ( de ex. : sfatul de a utiliza cat mai putin sampon si balsam ). Totusi, voi incerca sa fiu mai atenta mai ales ca am impresia ca tocmai nerespectarea unor astfel de reguli simple a dus la starea actuala a parului meu. 


    Si acum, fiti sincere! Care reguli din cele enumerate anterior nu ati respectat ?


    Comentarii