Viitorul este electric


Cum debutează o zi perfectă? Mă trezesc matinal, chiar înaine ca  alarma telefonului să anunțe ora 06:30, pregătesc repede o cafea și deschid larg ferestrele pentru a permite aerului curat și răcoritor al dimineții să innunde fiecare colțișor al apartamentului. A zis cineva aer curat? În oraș? La bloc? Pare surprinzător, dar adevărat. Încă de când companiile au renunțat să mai producă vehicule clasice pe bază de carburanți și oamenii au înțeles și au îmbrățișat ideea de mașină electrică, cu toții am sesizat o îmbunătățire semnificativă a calității aerului, o reducere considerabilă a stratului de praf și a nivelului de poluare în general.

Vă spuneam că astăzi se anunță a fi o zi specială. A sosit momentul să ne adaptăm și noi schimbărilor și să ne achiziționăm o mașină din noua generație, propulsată electric în proporție de 100%, spațioasă, perfectă pentru o familie cu trei sau mai mulți membri, ideală pentru vacanțele la munte și poate cel mai important, concepută pe principiul respectării naturii și a întregului mediu înconjurător. Dezbaterile pe tema modelului și a mărcii au fost destul de aprige, însă punând preț de calitate, siguranță și confirt, decizia unanimă a fost de a alege Mercedez-Benz EQC . Poate vi se pare o opțiune costisitoare, dar luând în considerare beneficiile pe termen scurt și lung (subvenție din partea statului român la achiziționarea primului automobil electric, costuri reduse de întreținere, alimentare electrică gratuită în stațiile special concepute și amplasate pe întreg teritoriul țării, consum redus, fără emisii de carbon etc.) și comparându-le cu tot ceea ce presupunea un vehicul pe bază de combustibil, veți ajunge la aceeași conluzie ca și noi: viitorul este electric.


Este deja ora 08:15. Mă îmbrac repede, dar cu greu îmi pot stăpâni entuzisamul. Întodeauna ne-am dorit un SUV, dar, după calculele noastre inițiale, șansele de a cumpăra un model nou, și Mercedez Benz pe deasupra, erau infime. Mulțumită programului inițiat de guvern prin care sunt sprijiniți financiar cei ce își doresc un automobil electric și grație unor economii strânse de-a lungul timpului, visul familiei noastre va prinde în sfârșit contur. Verific pentru ultima dată ceasul, îmi anunț soțul că deja suntem în întârziere, înșfac în grabă cheile de pe masă și plecăm într-un final spre locul unde visul nostru va deveni realitate: Auto-Schunn.

Cine este Auto-Schunn? Este cel mai mare dealer auto de mașini noi și rulate marca Mercedes-Benz din vestul țării, cu 25 de ani experiență în domeniu și un service auto autorizat ce oferă servicii de cea mai înaltă calitate. Amabilitatea, profesionalismul și recomandările primite de la alte persoane ne-au convins să apelăm la ei și suntem încântați de alegerea făcută. Dar astăzi este vorba despre noi, mașina noastră, planurile noastre de viitor, vacanțele pe care le vom petrece împreună și plimbările lungi, neplanificate. 

Cu toate aceste gânduri în minte și multe altele, trec pragul celor de Auto-Schunn și imediat mă întâmpină o doamnă zâmbitoare care mă anunță că mai avem ceva de semnat, după care putem intra în posesia bijuteriei pe patru roți. Suntem invitați politicos să ne așezăm și rugați să așteptăm câteva momente până sunt gata toate formalitățile. Mă uit în jurul meu și zăresc câteva modele superbe de mașini, dar și câteva stații de încărcare, ingenios amplasate astfel încât să fie la îndemâna tuturor, nu doar a clienților. În timp ce eu admiram insistent un model coupé, soțul s-a ocupat de finalizarea ultimelor formalități și a preluat mândru cheia. Îmi soptește oarecum amenințător:

- Draga mea, momentan nu ne mai permitem o altă mașină. 
- Doar priveam. Au câteva modele sport Mercedes-Benz absolut superbe!
- Dacă vă gândiți pe viitor și la un model sport, puteți studia oricând și online oferta. Avem un site de vânzări auto foarte detaliat, unde puteți chiar să vă și înscrieți pentru un test drive al modelului preferat - ne anunță zâmbitoare aceeași doamnă care ne-a și întâmpinat la intrare.
- Cu siguranță vom lua în considerare această opțiune și pe viitor. Nu, dragă?
- Da, iubito! Cum spui tu, iubito! - și zâmbește cu subînțeles.
- Vă mulțumim pentru tot! La revedere!

Ne urcăm veseli în noua noastră mașină și pornim la drum cu un singur gând: să înceapă aventura!



*Articol participant la Spring SuperBlog 2019

Comentarii