Sfaturi si idei pentru amenajarea bucatariei cu Biano.ro

Bucătăria reprezintă, nu de puține ori, spațiul în care îți poți petrece o parte importantă din timpul tău liber. Fie că ești o gospodină desăvârșită, adori să prepari bunătăți pentru familie și prieteni, abia descoperi tainele gătitului sau pur și simplu bucătăria reprezintă colțișorul tău de liniște în care îți savurezi cafeaua sau îți primești musafirii, ea trebuie amenajată sau reamenajată conform unui plan foarte bine pus la punct pentru a evita eventualele neplăceri ulterioare. Gândiți-vă doar că nu se întămplă de foarte multe ori pe parcursul vieții să modificăm spațiul în care locuim.

De la mobilier, corpuri de iluminat și tipul de gresie și faianță, până la obiectele decorative, electrocasnicele și culorile alese, totul trebuie gândit cu grijă pentru a putea obține un spațiu funcțional, conform așteptărilor noastre inițiale. Pe Biano.ro găsiți tot ceea ce aveți nevoie și încă multe alte lucruri în plus. Dacă ești genul de persoană ce acordă o atenție sporită detaliilor și se preocupă inclusiv de asortarea textilelor și a decorațiunilor cu tonurile predominante din bucătăria mult-visată, atunci Biano.ro este motorul de căutare de care ai nevoie.


Fiindcă trendul actual este în favoarea tonurilor deschise și fiindcă acestea conferă un plus de luminozitate spațiului și un aer cochet,  am ales, drept recomandare, opțiunele mele în materie chiuvetă și baterie potrivită, corpuri de iluminat ce pot fi încorporate în mobilă sau într-un perete fals, hotă și câteva electrocasnice esențiale. Aceasta ar fi, de altfel, una dintre primele decizii pe care să le luăm în stabilirea planului de amenajare. Ia în considerare faptul că alegerile sunt unele pe termen lung și ai nevoie de produse de calitate, rezistente în timp și mltiplelor utilizări!

Următorul pas și poate cel mai important ar fi alegerea mobilierului potrivit dorințelor noastre, care să îndeplinească concomitent două funcții esențiale: calitate și funcționalitate. Un alt criteriu de care trebuie ținut cont este tipul de bucătărie pe care dorești să îl mobilezi: open-space, în formă de L, în formă de U sau pe balcon. Nu uita să iei în considerare necesitatea sertarelor și a dulapurilor etajate, precum și calitatea materialului și culoarea potrivită. Dacă nu ești adeptul/a tendințelor poți merge pe clasic, optând pentru linii simple și culori neutre și nu vei da greș.


Nu în ultimul rând, să nu uităm de acele detalii care fac diferența și pot da efectiv viață spațiului amenajat. De la textile, veselă, accesoriile pentru gătit, diferitele ustensile și până la multitudinea de recipiente pentru ambalarea și depozitarea alimentelor, precum și suporturile practice în orice bucătărie, fiecare contribuie într-o mai mică sau mai mare măsură la obținerea spațiului visat și proiectat în vise și planuri. Poți adăuga o pată de culoare alegând suporturi de farfurii colorate sau te poți oricând baza pe un mâner practic pentru prosop sau pe recipientele în tonuri vesele sau cu aspect minimalist, atât de necesare în menținerea ordinii din dulap/debara.



Tot pe Biano.ro, un motor de căutare simplu și isteț, puteți achiziționa sau găsi inspirație pentru orice spațiu din locuință, îți poți filtra căutarea în funcție de buget, culoare, producător sau funcționalitate și îți poți salva la „Favorite” produsele preferate. Nu uita să vizitezi și secțiunea de Promoții de pe site, unde poți găsi reduceri atractive chiar la produsele favorite.

Ce poate fi mai plăcut decât să pășești într-o casă în care să simți și să vezi la fiecare pas amprenta personală proiectată în mobilier, decorațiuni, finisaje și cromatică?
Spor la amenejat!

Comentarii