Propunerea mea de machiaj pentru seara de Halloween

An de an pregătirile pentru Halloween par să înceapă din ce în ce mai devreme. Cum îți dai seama de aest lucru? Simplu. Atât pe Facebook, cât mai ales pe Instagram, apar din loc în loc tutoriale de machiaj fantezie, special elaborat pentru această sărbătoare. Să nu uităm, desigur, nici de costumațiile în ton cu makeup-ul ales, unele desprinse parcă din basme sau povești cu zâne și sirene, în timp ce altele sunt de-a dreptul înfricoșătoare, chiar ireale. Ideea ce stă la baza acestei sărbători americane nu este una ce îmi surâde, mai degrabă tind să urmăresc și să admir efortul și strădania celor ce chiar își doresc să o întâmpine corespunzător și demonstrează cât de multă tehnică, talent, curaj și dăruire îți este necesară pentru a obține acele look-uri uimitoare. Până la urmă, să nu uităm că machiajul este o artă.


Pentru toți ceilalți, inclusiv pentru mine, rămân acele alegeri safe, respectiv un tuș mai pronunțat, un fard într-o nuanță mai intensă, poate chiar un strop de sclipici, puțin ma mult fond de ten decât de obicei, niște sprâncene mai conturate și un ruj într-o culoare țipătoare. Există chiar și o vopsea specială pentru păr, de-o zi, pe care cei îndrăzneți o pot folosi pentru a obține un look complet. De exemplu, cum ai putea pretinde că îți dorești un aspect a la Harley Quinn dacă nu ai nuanțe de roz și albastru în păr? Și fiindcă personajul interpretat de Margot Robbie în cel mai recent film Batman are o personalitate suficient de intrigantă cât să reprezinte subiectul perfect pentru un look deosebit, am ales de pe NOTINO, din secțiunea special dedicată unui machiaj de Halloween, produsele de care am avea nevoie pentru acest lucru.


Din fericire, machiajul ochilor nu este unul foarte complex. Avem nevoie de un roz fuchsia și un albastru electric, ambele le găsim în paleta Dream With a Vision de la Makeup Obsession. la care am putea adăuga, pentru o privire mai intensă, puțin tuș. Fondul de ten ar trebui să fie unul cu acoperire destul de mare, într-un ton deschis și cu aspect satinat, precum cel de la Dermacol. Sprâncenele par destul de naturale, pe pomeți se observă o urmă extrem de diafană de blush (pentru asta putem folosi fardul de obraz Maxi Blush de la Rimmel), iar pentru a obține emblematica inimioară de pe obrazul drept putem folosi un tuș, un creion sau, dacă găsim, char și un abțibild. Întreg ansamblul nu ar fi complet fără acele buze de un roșu sângeriu, pe care le-am putea obține cu ușurință cu ajutorul rujul de buze lichid, cu finish mat, de la Makeup Revolution. Piesa de rezistență a acestui personaj și întreg farmecul său este dat de combinația de roz cu albastru pe cele 2 codițe ale părului. Pentru a obține exact aspectul dorit, putem folosi, precum am menționat și anterior, vopseaua de păr pentru o zi L’Oréal Professionnel Colorful Hair Pro Hair Make-up, extrem de ușor de aplicat și cu rezultate pe măsură.

Ultimele detalii sunt cele legate de ținută, însă aceasta nu este nici ea una foarte deosebită. Ceea ce conferă originalitate acestui personaj malefic este de fapt atitudinea și încrederea în sine, dusă uneori în extrem. 

Dacă totuși nu vei alege să te costumezi în Harley Quinn, la ce anume te-ai gândit pentru acest Halloween?

Comentarii