Porția de mea de dulce sanatos de la Apidava



Mierea reprezintă unul dintre cele mai sănătoase alimente, cu proprietăți benefice spectaculoase, unii ar spune chiar miraculoase, asupra întregului organism uman,  dar și asupra pielii. Am putea spune chiar că este un superaliment, rezultat din truda necontenită a micilor albine. Dar oare câți dintre voi au auzit de mierea de mana și îi cunosc proveniența? Vă mărturisesc sincer că eu abia acum am descoperit acest dar al naturii, de care profită acum întreaga noastră familie. Tot din sfera dulcelui sănătos, vorbim astăzi și despre boamboanele cu anason și cele cu ulei esențial de eucalipt. Toate produse cu drag de către cei de la APIDAVA.

Ce este și care sunt beneficiile mierii de mană?

Mierea de mană, sau mierea pădurii, este unul dintre cele mai deosebite sortimente de miere, prelucrată tot de către albine, dar provenită din secrețiile dulci ale arborilor (brad, pin, molid, fag, stejar, arțar) sau din excrețiile produse de insectele ce se hrănesc cu seva acestora. Are o culoare specifică, brună, cu nuanțe verzui, roșiatice, uneori chiar negricioasă, în funcție de proveniența acesteia. Gustul acesteia nu este unul foarte pronunțat, ușor caramelizat, iar conținutul de zahăr este unul redus, fapt ce o face potrivită chiar și pentru persoanele suferinde de diabet.



Beneficiile mierii de mană:

- cantitatea redusă de polen o recomandă inclusiv pentru persoanele alergice, ajutând la tartarea lor;
- este ca un cocktail de minerale, cu până la de 20 de ori mai multe minerale și oligoelemente decât mierea clasică. Astfel, este benefică în tratamentul spasmofiliei la adolescenți, rahitismului la copii si adolescenti, în osteoporoză şi afecţiuni articulare la adulţi şi vârstnici;
- bogată în antioxidanți, componente bioactive, enzime si substante antibiotice, intervine în ameliorarea și chiar vindecarea unor afecțiuni dermatologice, degenerative, inflamatorii, și ale sistemului imunitar;
- este ideală pe perioada virozelor și a răcelilor, grație conținutului de inhibina, un bactericid extrem de puternic;
- poate fi încălzită la temperaturi de peste 40 de grade, fără a-și pierde proprietățile nutritive și terapeutice.

Bomboane cu miere și esență naturală de anason

Este pentru prima dată când papilele mele gustative au degustat un deliciu ca acesta. Este combinația perfectă întru dulcele inconfundabil al mierii și aroma unică a anasonului. Cel mai important este faptul că NU CONȚIN ZAHĂR.

Iată câteva dintre beneficiile și indicațiile terapeutice ale anasonului:

- afecțiuni digestive și respiratorii;
- tuse convulsivă și astm;
- calmant;
- stimulează și susține lactația proaspetelor mămici și nu numai.


Bomboane cu miere și ulei esențial de eucalipt

Spre deosebire de cele cu anason, acestea nu sunt la fel de dulci și ușor amare, fapt datorat cel mai probabil gustului puternic de eucalipt. NU CONȚIN ZAHĂR.

Benficiile uleiului de eucalipt:

- recomandat în cazul problemelor respiratorii;
- de ajutor în tratarea stresului;
- eficient în caz de febră;
- are efect revigorant;
- indicat pe perioada gripelor și a virozelor.


Să nu uităm că toamna, dar și iarna, este anotimpul virozelor și al răcelilor, dar și al asteniilor. Cele dintâi afectează cu preponderență copiii și vârstnicii, în timp ce depresia afectivă sezonieră poate surveni la orice vârstă. Recunosc sincer că până nu demult nu m-am temut atât de tare, ba chiar nici nu conștientizam existența acestor probleme sezoniere până nu m-am lovit de stresul cotidian și de responsabilitățile de părinte. De când am primit borcanul cu miere de mană, zilnic, dimineața, întreaga familie ia o linguriță de miere. Bomboanele le am în permanență în geantă și îmi asigură pauza de dulce din timpul orelor de muncă.

*Produsele Apidava pot fi achiziționate de pe site-ul Honey-Land.net sau chiar și din farmacii sau plafare.

Comentarii