5 reguli de curatenie in vreme de pandemie


Cuvintele de ordine din această perioadă sunt: curățare și dezinfectare, în mod consecvent și exact în această ordine, atât a mâinilor cât și a suprafețelor cu care intrăm cel mai des în contact, inclusiv a telefonului. Să nu uităm că virușii și bacteriile se ascund pe talpa încalțămintei cu care venim de afară, pe bancnotele sau monezile cu care tranzacționăm sau pe articolele de îmbrăcăminte pe care le purtăm. Evident, nu le putem curăța/dezinfecta pe toate însă cu ajutorul unei igiene riguroase a mâinilor și a regulilor de mai jos putem reduce semnificativ riscul de a ne infecta.


1. Curățare și apoi dezinfectare

Experții în curățenie din întreagă lume ne avertizează că dezinfectarea și curățarea nu sunt unul și același lucru și că trebuie făcute consecutiv, daca ne dorim un rezultat eficient. Astfel, corect este să curățam mai întăi suprafețele și abia apoi să le dezinfectam. Curățarea poate fi făcută foarte bine cu o soluție din apa și săpun. Pentru dezinfectare, însă, cel mai bine este să aveți un produs profesionist. O varianta excelența este dezinfectantul Gerpostar Plus de la Asevi care igienizează eficient multiple suprafețe, având în același timp o formula sigura pentru locuințele cu copii sau animale de companie. 

Deși nu am în dotare dezinfectantul Gerpostar Plus, săptămânile aceastea am utilizat aproape zilnic pentru a dezinfecta clanțe, mânere, jucării, robinete sau mobila de bucătărie, varianta standard a aceluiaș produs - soluție de curățat și dezinfectat Gerpostar pentru suprafețe multiple, tot de la Asevi.


2. Curățarea suprafețelor de contact

Vorbim aici, desigur, de acele suprafețe pe care tu și membrii familiei le atingeți cel mai des. De la mânere de uși sau sertare la întrerupătoare până la telecomenzi și robinete, toate au nevoie de o atenție speciala. Așadar, după cum am învățat la pasul anterior, ordinea este să le curățam de reziduuri și praf și, ulterior, să le dezinfectam.


3. Spălarea hainelor cu care am fost afară

Sunt unele deplasări pe care nu avem cum să le evitam, așa că avem și aici adunate câteva sfaturi de la specialiști. Studiile demonstrează că virușii pot rezista pe haine de la câteva ore la câteva zile. Așa că recomandarea generala este că hainele cu care venim de afara să le bagăm direct în mașină de spălat și să le spălam la temperaturi înalte. Să nu uitam, însă, de instrucțiunile de pe eticheta!


4. Igienizarea corespunzătoare a pardoselilor

Deseori, încălțămintea este și ea purtătoare de bacterii și viruși pe care îi aducem fară să vrem în locuință. În consecință, o atenție speciala trebuie acordata și pardoselilor, pentru a ne asigura că acestea sunt cu adevărat curate. Cel mai bine este să avem în casa un produs care și igienizează, nu doar îndepărtează petele, precum aceasta soluție pardoseli Cian produs de Asevi. Un avantaj este PH-ul neutru care contribuie la o curățenie și o igienizare perfecta, dar și aroma extrem de plăcută și pregnantă.


5. Spălarea bureților și a carpelor folosite

Studiile arata că bacteriile trăiesc mai degrabă în medii umede. Instrumentele pe care le folosim pentru a curata și dezinfecta locuință pot ascunde mulți microbi. Astfel, Serviciul National de Sănătate din America recomanda că bureții și carpele folosite în igienizarea locuinței să fie spălate la 60 grade Celsius după fiecare utilizare. De asemenea, o soluție ingenioasa este să le lașam peste noapte în apa clocotita, în care am adăugat în prealabil puțin dezinfectant.

Voi ce produse folosiți pentru curățarea și igienizarea locuinței?

Comentarii