Cum ne ajuta semintele de chia sa slabim?

Știm deja că o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine, minerale și fibre, alături de mișcarea regulată, contribuie la menținerea unui tonus general de invidiat și a unei sănătăți de fier. Dar ce facem atunci când abia ce ne-a făcut curaj să urmăm un regim alimentar de slăbire și ne cuprinde pofta de ceva dulce? Sau când tocmai ce am finalizat un antrenament istovitor și simțim nevoie de a devora un frigider întreg? Soluția este simplă și la ândemâna oricui: gustările sănătoase. Cel mai bun exemplu în acest sens sunt arhi-apreciatele și versatilele semințe de chia.

Gustoasele semințe de chia sunt considerate un super-aliment și asta pe bună dreptate. Știați că ele conțin de 5 ori mai mult calciu decât laptele, de 3 ori mai mult fier decât spanacul, de 2 ori mai mult potasiu decât o banană, de 3 ori mai mulți antioxidanți decât afinele sau de 2 ori mai multe proteine decât orice alt soi de boabe? Sunt extrem de utile în cazul regimurilor de slăbire, sunt sățioase, stăvilesc pofta de dulce și pot fi incluse în mai multe tipuri de preparate fără a-și pierde proprietățile nutritive.


Semințele de chia au puține calorii

Un aliment care are puține calorii, dar care asigură sațietatea? Parcă sună prea bine să fie adevărat. Ei bine, e real. Semințele de chia au 490 calorii per 100 grame. Totuși, doza recomandată pentru un adult este de cel mult 40g pe zi. Consumate în principal dimineața, acestea te vor ajuta să-ți menții senzația de sațietate mai multe ore după micul dejun și să iei decizii alimentare mai sănătoase pe parcursul zilei.

Semințele de chia reduc foamea

Datorită conținutului bogat de fibre, apetitul îți va fi inhibat. Fibrele au capacitatea de a absorbi lichidele și de a-și mari volumul în stomac. Astfel, e ușor de înțeles de ce senzația de foame nu mai apare multă vreme după masă. Mai mult decâtatât, fibrele îmbunătățesc digestia, ceea ce ajută și la eliminarea grăsimii din zone precum abdomen, șolduri, pulpe. Un studiu publicat de Jurnalul Britanic de Nutriţie demonstrează corelarea consumului de chia cu reducerea țesutului adipos.

Semințele de chia dau energie


Un alt element foarte important este și conținutul de proteine. Astfel că semințele de chia conferă energie pe parcusul întregii zile, intensifică arderile și accelerează metabolismul. Studii făcute pe grupuri de sportivi au arătat că cei care au consumat înainte de antrenament semințe de chia au avut performanțe la fel de bune ca aceia care consumaseră o băutură energizantă. Nu mai e nevoie să spunem care alternativă e mai sănătoasă, nu-i așa?

Semințele de chia ajută la formarea masei musculare


În timp ce unele persoane doresc să piardă în greutate, altele vor să își sculpteze corpul și să câștige mai multă masă musculară. Semințele de chia sunt foarte bune în acest proces. Tot datorită proteinelor conținute, precum și acizilor grași Omega-3, consumul lor este indicat și celor care vor să obțină masă musculară fără să apeleze la diverse suplimente artificiale.

Cum se consumă semințele de chia?

Te vei bucura să afli că acestea pot fi consumate într-o mulțime de moduri, care se pretează oricăror gusturi și stiluri de viață. Crude, cu apă, în sucuri de fructe sau în iaurt - semințele de chia își păstrează proprietățile nutritive. Ba chiar pot fi și un desert delicios și super sănătos. După ce vei încerca rețeta de budincă de chia, îți garantăm că nu va fi singura dată când o vei savura.

Comentarii

  1. De ceva timp am inceput sa consum și eu semințe de chiar, in special cu iaurt sau in smoothie . Le ador!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am prins gustul lor și le adaug în smoothie des. Budincile arată super.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mezina adora budinca de chia , imi cere sa-i fac cand tine regim ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Știu în teorie destul de multe despre super-alimente, cum sunt și semințele de chia.Din păcate, practica mă omoară sau mai bine spus, poftele.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu