Produse cu retinol de la Pixi


Retinolul sau vitamina A este recunoscut ca fiind cel mai eficient și îndrăgit ingredient anti-aging de către femeile de pretutindeni și nu numai. Beneficiile utilizării sale se manifestă inclusiv asupra texturii pielii, a petelor pigmentare, a acneei și a altor afecțiuni dermatologice (psoriazis, keratosis pilaris). Însă toate acestea vin cu un preț, și aici voi menționa efectele adverse ale aplicării produselor pe bază de retinol: uscăciune excesivă, iritații, sensibilitate la lumina soarelui (tocmai de aceea se recomandă aplicarea unui astfel de produs doar seara, iar pe timp de zi o cremă cu minimum SPF30), inflamații locale, exfoliere.

În cazul în care nu dorești să îți supui pielea unor astfel de riscuri, poți începe cu concentrații mai mici de ingredient activ (până în 0.4%) sau poți opta pentru produsele pe bază de retinyl palmitate, cel mai bine tolerat derivat al retinolului. Pe măsură ce pielea ta se va obișnui, vei puteas spori concentrația și te vei bucura de un ten tânăr, supli și sănătos.

Colecția cu retinol și retinyl palmitate de la PIXI este disponibilă și la magazinele Sephora din țară și cuprinde 6 produse, ce acoperă toți pașii unei rutine complete de îngrijire: curățare, tonifiere, tratament, hidratare.

  • Cleanser-ul PIXI cu textură cremoasă îndepărtează delicat impuritățile și este îmbogățit cu retinol, ceramide, ulei de floarea soarelui și extract cu proprietăți antioxidante din mure și cimbru.
  • Retinol Tonic conține câteva ingrediente extrem de interesante precum extractul din floarea de luminiță de seară (evening primrose), de hibiscus si din sâmburi de struguri, dar, în același timp, ridică câteva semne de întrebare prin conținutul de extract din floarea de iasomie, de lavandă și rozmarin. Deși sunt multe persoane care nu au nici o problemă cu aplicarea acestora pe piele, trebuie menționat potențialul lor iritant.
  • Overnight Retinol Oil este produsul care mi-a stârnit cel mai mult curioztatea, din întreaga colecție. Conține un mix benefic de uleiuri vegetale, precum cel de migdale și de jojoba, retinol și ceramide. Deși textura uleioasă te pune puțin pe gânduri cu privire la absorbția produsului în piele, după mai bine de 2 săptâmâni de utilizare (momentan îl aplic o dată la două zile) vă pot mărturisi că: dacă produsul este masat cel puțin 2 minut după aplicare se absoarbe complet, nu irită (dacă este aplicat o dată la două, chiar 3 zile), îmbunătățește considerabil textura și aspectul general al pielii.
  • Jasmine Oil Blend este, precum însăși denumirea ne sugerează, un mix de uleiuri vegetale (migdale, jojoba, avocado, sâmburi de struguri, cocos) și esențiale (lavandă, rozmarin, iasomie). Cât de mult mi-ar fi plăcut acest produs fără acele uleiuri esențiale volatile și fără conținutul de ulei de cosos, cu care am avut probleme serioase în trecut. Cu toate acestea, internetul abundă în recenzii pozitive ale acestui mix de uleiuri, dovadă că suntem diferiți, iar pielea noastră recționează la fel de diferit.
  • Loțiunea cu retinol, peptide și ceramide are o textură lejeră, potențial anti-aging și hidratant. Singura mea remarcă ar fi faptul că aș opta pentru aplicarea acestei loțiuni doar seara. De altfel, specialiștii recomandă utilizarea produselor pe bază de retinol sau derivați ai acestuia doar în rutina de seară.
  • Retinol Eye Cream are o formulă extrem de interesantă, bazată pe peptide, ulei de avocado și de jojoba și unt de shea. Hidratează, reduce aspectul liniilor fine și îmbunătățește elasticitatea pielii sensibile de sub ochi. Printre cele mai bune creme de ochi pe care le-am încercat!

Sunt curioasă care este părerea voastră despre produsele PIXI sau dacă plănuiți să încercți ceva de la ei în viitorul apropiat?

Comentarii

  1. nu am folosit nimic de la pixi, nici nimic cu retinol! sunt super curioasa de aceste porduse, astept sa mai termin din ce am, si cred ca dau iama in ele

    RăspundețiȘtergere
  2. Am auzit numai lucruri bune despre produsele Pixi. E un brand cruelty-free și voi căuta variantele vegane după ce termin ce mai am :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am incercat pana acum produsele celor de la Pixi. Cand vine vorba totusi de produsele pe care le incerc pe fata, prefer sa ma consult intai cu dermatologul, am avut in trecut cateva probleme cu tenul si de atunci am ramas cu o usoara frica sa testez chestii

    RăspundețiȘtergere
  4. Citind acest articol, m-ai convins cat sunt de bune aceste produse.

    RăspundețiȘtergere
  5. Inca nu am incercat produsele Pixie, dar tare mult imi doresc. Am auzit ca sunt foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pana acum nu am folosit nimic de la ei, dar arata exceptional produsele lor. Doar pentru modul de prezentare si m-ar tenta sa dau o comanda.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am întrat și eu în posesia câtorva produse de la Pixi și chiar am rămas plăcut surprinsa de ele. Au o consistenta și un miros tare plăcut

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am folosit până acum produse, dar sunt tentată să le încerc cât de curând posibil.

    RăspundețiȘtergere
  9. Observ ca tot mai multe fete recomanda produsele de la PIXI, le-am vazut si in Sephora. O sa le incerc si eu, sunt curioasa daca isi merita faima.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu le'am introdus inca in rutina dar le am si eu in colectie si am sa le introduc treptat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi doresc si eu sa incerc produsele celor de la Pixi. Chiar mi se par niste produse de top

    RăspundețiȘtergere
  12. Produsele cu retinol sunt preferatle mele. Pe acestea inca nu le-am incercat dar sunt convinsa ca sunt bune pentru ca am tot citit pareri pozitive ale celor care le-au folosit.

    RăspundețiȘtergere
  13. Wow..... Foarte de folos aceste informații...... Desinnu am încercat aceste produse înca, totuși mi au atras un interes aparte datorita beneficiilor care le au, compoziției și efectelor care promit ca vor apărea imediat....

    RăspundețiȘtergere
  14. Adriana Sorohan Nu am folosit produsele lor dar aceasta gama mi-a atras atentia si cred ca am sa o incerc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am folosit nici un produs de la ei, desi am un Cleanser-ul PIXI , dar inca nu l am desfacut pentru ca am altul de la o alta firma desfacut.Abia astept sa ii vina randul

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu