Cetaphil crema hidratanta de zi cu acid hialuronic - recenzie si recomandari

Hidratarea corezpunzătoare a pielii reprezintă unul dintre cei mai importanți pași ai unei rutine corecte și complete de îngrijire. Deși produsele hidratante trebuie aplicate indiferent de tipul de ten deținut, este absolut esențial ca selecția acestora să țină totuși cont de condiția actuală a pielii tale: normală / uscată / foarte uscată / sensibilă / mixtă / grasă. 
 

În calitate de mândră posesoare a unui ten mixt (zona T cu exces de sebum, pielea obrajilor uscată) am întâlnit de multe ori dificultăți în alegerea produsului potrivit. Totodată, experiența m-a învățat faptul că o cremă sau o loțiune recomandată tenului uscat/normal se poate potrivi de minune și unuia mixt, sau chiar și celui cu exces de sebum. Acesta este și cazul cremei hidratante cu acid hialuronic de la CETAPHIL care deși este destinată pielii uscata/foarte uscate, m-a ajutat enorm cu hidratarea și calmarea tenului după tratamantele cu acizi exfolianți.
 
Impresii personale generale:
  • crema hidratantă cu acid hialuronic de la Cetaphil are o textură lejeră și consistență de loțiune;
  • se absoarbe foarte repede, fără a lăsa la suprafața pielii un film gras sau lipisios;
  • calmează, hidratează, revigorează și pregătește pielea pentru următorul pas al rutinei, dacă este cazul;
  • în afară de popularul și arhicunoscutul acid hialuronic, conține și alte ingrediente cu rol de menținere a unui nivel optim de hidratare pe o perioadă îndelungată de timp;
  • nu conține parfum sau alte componente cu potențial iritant;
  • nu este un produs cu ingrediente wow, ci unul mai degrabă basic, potrivit pentru utilizare zilnică;
  • îl folosesc de regulă după aplicarea tratamentelor cu exfolianți chimici sau chiar și dimineața, înainte de SPF, dacă disconfortul asociat senzației de piele care „strânge” este accentuat;
  • cantitatea generoasă de produs, 88 ml, asigură o utilizare îndelungată, iar dozarea pe bază de pompă este una extrem de igienică.  

 



Ingrediente:

Water, Dicaprylyl Carbonate, Hydroxyethyl Urea, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hydroxide, Homarine HCI, Sodium PCA, Cetyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Erythritol. 

----------------------------------------------------------

Per total, vorbim despre un produs de îngrijire a tenului pe care te poți baza în orice moment al anului și pe care îl poți aplica lejer sub crema cu SPF, fiind totodată potrivit mai multor tipuri de ten, grație texturii sale ultra-lejere. Practic, nu ai cum să dai greș cu un astfel de produs!

 

Care este produsul tău preferat pentru hidratarea tenului?

Ai încercat până acum produsele Cetaphil?

Comentarii