Serul Estee Lauder Perfectionist - recenzie si recomandari

Serurile joacă un rol-cheie în rutina de îngrijire a tenului, fiind un fel de „armă secretă” în lupta contra multiplelor imperfecțiuni ce pot afecta pielea în orice moment al vieții (riduri fine sau profunde, erupții, pete, pori dilatați, deshidratare, sensibilitate, rozacee etc.). Secretul lor constă din textura ultra-lejeră cu absorbție rapidă, o concentrație potrivită de ingediente active, reparatoare, cu rol hidratant și mai ales anti-aging și capacitatea de a oferi rezltate vizibile într-un timp relativ scurt (cu condiția utilizării constante, acordării unei atenții deosebite listei de ingrediente și a alegerii produsului potrivit nevoilor tenului).

Beneficiile introducerii serului ca pas în rutina personală sunt incontestabile, însă alegerea produslui potrivit poate fi o adevărată bătaie de cap. Din punctul meu de vedere, un criteriu esențial a fost dintotdeauna lipsa ingredientelor iritante (alcool, parfumul poziționat în prima jumătate a listei, uleiuri esențiale), principalele așteptări pe care le ai în materie de efecte, alături de un studiu atent al conținutului, cât și al experiențelor pe care ceilalți ni le împărtășesc via online.
 
 
Cel mai recent research, întreprins din dorința de a folosi un produs mai aparte, din zona high-end, m-a condus către un ser pentru față cu o formulă complexă, aparținând un brand popular, cu un preț ușor piperat, dar cu promisiunea unei experiențe unice. 
 
Serul Estee Lauder Perfectionist conține, printre altele, un mix foarte interesant și bogat în ingrediente reparatoare și antixodanți, precum și faimosul acid hialuronic și apreciatele peptide. În ceea ce privește textura acestui produs, siliconii din compoziție  îi conferă o consistență mătăsoasă, facilitând aplicarea și absorbția. Efectul final este unul ușor matifiant, de estompare a aspectului porilor dilatați și a ridurilor fine, fapt ce mă duce de fiecare dată cu gândul la un primer / bază de machiaj.

Am ales să aplic serul seara, ca penultim pas, înainte de a „sigila” totul cu un produs hidratant. În materie de efecte, întodeauna mi s-a părut dificil de apreciat efectul unui singur produs asupra ridurilor atunci când ai o rutină de îngrijire complexă. Ceea ce am observat într-adevăr este o estompare ușoară, dar vizibilă a ridurilor mai proeminente de pe frunte și o luminozitate aparte, alături de un aspect ferm și revigorat al tenului dimineața. Din fericire, nu conține alcool, parfumul este la sfârșitul listei INCI și nu am întâmpinat nici un fel de problemă (iritație, erupții) după aplicarea zilnică a acestuia.
 
Întrucât vorbim despre Estee Lauder, ambalajul nu putea fi altfel decât unul elegant și calitativ. Dozarea serului se face în mod igienic, pe baza unei pompe, iar faptul că ambalajul este ușor transparent îmi permite să pot urmări cantitatea de produs rămasă. Prețul poate părea ușor piperat, însă vă recomand să dați un search după lista de ingrediente și întodeauna să luați în considerare faptul că un produs cu formulă complexă și mai ales de efect, care să aparțină și unui brand de renume, va avea aproape negreșit un preț pe măsură.
  
 

 

Comentarii