Produse accesibile pentru ingrijirea mainilor uscate si crapate

Se spune că mâinile sunt cartea noastră de vizită și a doua cea mai studiată parte a corpului de către interlocutor, după chip . Nu-i de mirare că ne dorim ca acestea să fie în pemanență frumoase și îngrijite. Însă ce soluții avem atunci când deshidratarea, uscăciunea și pielea crăpată pândesc la orice pas și afectează femeile și bărbații deopotrivă? Un prim pas ar fi identificarea unei creme / loțiuni de mâini eficiente și hidratante, alături de un ritual de extra-îngrijire realizat o dată la câteva zile și alte mici trucuri ce te pot ajuta în cazuri de uscăciune extremă / crăpături inestetice și dureroase.

La fel ca și în cazul tenului, și pielea mâinilor poate fi profund afectată de frig, vânt, expunere prelungită la soare, spălare excesivă sau utilizarea intensă a dezinfectanților, de anumiți agenți de curățare din produse, dar și de aerul uscat din încăperile încălzite. Toate acestea impactează negativ bariera naturală de protecție, determină apariția deshidratării și mai departe știm cu toții povestea.
 

Atât eu, cât și mama avem o predispoziție genetică pentru pielea uscată / atopică a mâinilor. Este o condiție nu numai inestetică, cât mai ales dureroasă, datorită pielii crăpate care cu greu se vindecă, dar și a usturimii provocate de uscăciunea excesivă. În ultimii 2 ani, ne-am găsit „alinarea” în crema de mâini Atoderm de la Bioderma. Este destinată pielii intolerante, sensibile, cu dermatită atopică și are marele avantaj al absorbției rapide, fără a lăsa în urmă film gras. Efectul imediat este de calmare și catifelare, iar pe cel termen lung, observat atât de mine, cât și de mama, este acela de mâini reparate, cu aspect hidratat și neted. Mama spune că este printre cele mai bune creme de mâini pe care le-a încercat și mă roagă constant să i-o cumpăr.
 
Un remediu eficient pentru înrgijirea mâinilor, foarte accesibil și aparent banal este vaselina cosmetică. Bunicul meu, om simplu de la țară, aplica mereu vaselină normală, non-cosmetică pe pielea crăpată și îmi zicea că este singurul remediu care îl ajută. Pe măsură ce anii au trecut și accesul la informație a devenit mai facil, am descoperit că exista un sâmbure de adevăr în spusele bunicului: vaselina formează un strat de protecție la suprafața pielii, permițându-i acesteia să se vindece și să își refacă nivelul de hidratare.
 
Vaseline Original este cea mai populară vaselină cosmetică de pe piață și are avantajul multiplei întrebuințări. Pe lângă mâini și cuticule, poate fi aplicată și pe buze, orice altă zonă cu piele aspră de pe corp (coate, genunchi, călcâie etc.) și chiar și pe vârfurile părului. Am întâlnit persoane care o utilizează chiar și pe post de demachiant, sau o întind pe acele zone ale pielii unde aplică parfum pentru a îi prelungi persistența. Indiferent de metoda în care alegi să o folosești, este esențial să respecți regula moderației în cazul acestui ingredient.
 


 
Tu cum îți îngrijești pielea mâinilor?

Comentarii