Caruselul iubirii de Chiara Gamberale

'Caruselul Iubirii' este genul de roman pe care îl poți citi cu ușurință într-o singură zi, poate două. Stilul lejer, umorul în doze echilibrate și acțiunea concentrată în jurul unui singur personaj fac din povestea Chiarei genul de scriere pe care și eu, poate chiar și tu sau oricine ar putea-o așterne pe foaie, într-o zi cu inspirație.
 
Chiara este o tânără de 36 de ani, scriitoare de succes, căsătorită și îndrăgostită până peste cap de prima sa iubire, cu un job de vis și siguranța zilei de mâine. Întreaga lume se năruie în juru-i, atunci când adoratul său soț o anunță că dorește să pună capăt căsniciei și își pierdre brusc și fără un motiv întemeiat job-ul la revistă, dar și inspirația de a-și termina ultimul roman.

 
Din dorința de a îi distrage atenția de la depresia profundă către care se îndreaptă vertiginos, terapeuta Chiarei, doctorița T., îi propune un joc al imaginației și al ieșirii din tipare. Timp de 30 de zile, pentru doar 10 minute, Chiara trebuie să facă ceva ce nu a mai făcut niciodată în decursul vieții. Practic, romanul este alcătuit din jurnalul acestor zile, cu provocările, descoperirile și greutățile fiecarei zile, exact ca o călătorie într-un carusel. Cu ajutorul prietenilor (Rodrigo, Gianpetro, Ato, Giada și Annalisa), al familiei, al doctoriței T. și mânată de un curaj de care nu se credea capabilă până acum, Chiara își reanalizază întreaga viață, deprinde noi aptitudini (gătit, șofat, grădinărit), își face prieteni noi și se dedică mai mult celor care întotdeauna i-au fost alături, dar pe care nu i-a apreciat îndeajuns.

În decursul celor 30 de zile ia lecții de hip-hop, merge cu spatele prin centrul Romei, fură un iaurt, un ananas și o piersică dintr-un magazin, schimbă scutece, se deghizează în Mos Crăciun, își invită toți cei 89 de prieteni la masa din Ajunul Crăciunului, descoperă cărțile de tarot și multe altele.
 

 
Oare va reuși ea să depășească trauma despărțirii de cel căruia îi atribuie calități de zeu? 
Sau va decide să acorde încă o șansă iubirii lor? 
Va reuși oare Chiara să înțeleagă că orice schimbare, fie ea și în bine, presupune un sacrificiu?
 
Toate răspunsurile ni le oferă însăși Chiara în „Caruselul iubirii”.
 
 
Cu drag,

signature

Comentarii