[ Best of 2015 ]: Produse pentru ten

Anul 2014 a fost anul experimentelor, anul în care am învăţat importanţa de necontestat a unei îngrijiri corecte a tenului şi a protecţiei solare, în timp ce în 2015 am experimentat mai puţin şi m-am axat mai mult pe hidratare şi exfoliere cu produsele potrivite tipului meu de ten. Le mulţumesc pe această cale Georgianei de la Georgia's Mirror , Adinei de la Septembrie Joi şi Pasagerei fiindcă datorită lor am învăţat că exfolianţii chimici fac minuni, că protecţia solară este vitală pentru un ten mereu tânăr şi că un produs nu trebuie să fie exagerat de costisitor ca să fie şă bun.

Pentru a fi mai uşpor de lecturat am împărţit postarea în patru părţi, începând de la curăţarea tenului şi până la tratamentele pe care le-am folosit anul acesta.

Curăţare
La capitolul demachiere am experimentat puţin şi am încercat două loţiuni micelare. Varianta de la Garnier este preferata mea datorită raportului calitate-preţ imbatabil, iar cea de la Nivea nu se lasă nici ea mai prejos. Le diferenţiază doar preţul raportat la cantitate, din punctul meu de vedere. 
Pe partea de curăţare am un aliat de nădejde încă din 2014 de când l-am descoperit prin intermediul Andreei de la A Beauty Tale şi cred că sunt deja la a şasea sticluţă. Este vorba de gelul spumant purifiant de la Gerovital Plant, pe care l-am tot lăudat în mai multe postări. Pe scurt, ieftin şi bun. 

Loţiune tonică
Singurul produs de acest gen încercat şi iubit de mine în 2015 a fost loţiunea tonică cu acid glicolic de la Reviva Labs. De când o folosesc am observat o îmbunătăţire vizibilă a aspectului pielii, fiind mai netedă, mai fină la atingere, mai hidratată. Plus că porii de pe aripile nasului s-au micşorat vizibil şi dacă nu este în întregime datorită acestei loţiuni, cu siguranţă o parte tot îi revine.

Hidratare
Aici am fost foarte atentă şi m-am concentrat pe produse cu formule curate şi ingrediente cell-communicating. Am fost pe punctul de a face infarct când minunatul Clear Skin Hydrator de la PC şi-a dat ultim suflare. Din punctul meu de vedere, este cea mai bună cremă pentru ten mixt cu erupţii ocazionale, riduri şi pielea sensibilă din jurul ochilor. Tot ce am încercat înainte sau după, nici măcar nu s-a comparat şi plănuiesc în cel mai apropiat viitor cu putinţă să o recumpăr. Merită fiecare bănuţ!
Cât despre crema Sensibio Tolerance Plus de la Bioderma mi se pare un hidratant uşor, potrivit pe timp de iarnă, dar şi în micile perioade când tenul este iritat şi o foarte bună bază de machiaj.
Protecţie solară
Vă spuneam la început cât de tare mă bucur că am descoperit importanţa protecţiei solare şi cât de rău îmi pare că a trebuit să aştept până la 24 de ani ca să realizez acest lucru. Mai bine mai târziu decât niciodată, poate că vă gândiţi, dar pentru ridurile din jurul ochilor se pare că a fost totuşi prea târziu. O să discut despre acest regret al meu într-o postare viitoare.
O să pomenesc iar un produs Paula's Choice şi mă refer la crema Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense cu SPF 30  ( îmi ia cel puţin 2 minute să scriu toată denumirea produsului ). Am folosit-o toată vara, toată toamna şi acum este pe terminate, dar o am deja trecută pe un wishlist alături de Clear Skin Hydrator. O recomand fiindcă este perfectă pentru tenul mixt chiar şi vara, nu lasă absolut nicio peliculă albă, se absoarbe minunat de repede, este perfectă ca bază de machiaj şi foarte spornică.
Exfoliere chimică
Dacă vi se pare că până acum am exagerat cu laudele la adresa produselor PC, staţi să vă povestesc despre produsul care mi-a schimbat radical percepţia asupra exfolianţilor chimici. Exfoliantul lichid cu 2% BHA a fost salvarea mea pe vremea când coşurile apăreau necontenit pe tenul meu, acum îl folosesc ocazional. O altă îmbunătăţire majoră pe care am observat-o a fost atenuarea rozaceei, pori micşoraţi vizibil şi un ten per total mult, mult mai curat. Loţiunea exfoliantă tot cu 2% BHA este varianta mai light, pe care o aplic zilnic pe timp de iarnă şi cu preponderenţă seara, mai puţin în zilele când apelez la acidul glicolic. Acesta din urmă tind să îl folosesc o dată la două săptămâni şi atunci recurg la exfoliantul Overnight Peel 5% AHA de la Derma E. Rezultatul este un ten luminos, riduri atenuate şi mai multă încredere în propia persoană.

Acestea fiind spuse, sper ca în 2016 să reuşesc să încerc, aşa cum mi-am propus, şi tratamentul cu 1% retinol şi masca Skin Recovery, ambele de la PC. Despre dorinţele mele pentru anul viitor o să vă vorbesc cu siguranţă într-o postare viitoare.

Comentarii