Review: ELEMIS Pro Collagen



De când am realizat că mă îndrept cu pași repezi spre al treilea deceniu de existență, folosesc cu regularitate măști, creme și seruri antirid. O altă schimbare, pe care recunosc că ar fi trebuit să o iau în considerare mai devreme, este aceea de a aplica produsul și pe gât și decolteu. Pași mici, dar cu efecte vizibile pe termen lung. 

Acum aproximativ 2 luni am făcut cunoștință pentru prima dată cu produsele Elemis. Auzisem de acest brand de la diverse youtuberițe de peste mări și țări, ulterior și pe la noi, dar încă de la început l-am asociat cu ideea de lux și răsfăț. Cel mai tare m-a încântat ideea de a încerca pentru prima dată un balsam de îndepărtare a machiajului. Dacă merită? Cu siguranță!

ELEMIS PRO-COLLAGEN CLEANSING BALM 


Mod de utilizare:

Întindeți pe față, gât și decolteu, masând delicat în piele. Cu degetele umezite, continuați să masați, înainte de a îndepărta produsul cu o cârpă caldă pentru curățare. Evitați contactul cu ochii. Balsamul se poate topi când se încălzește, dar își revine perfect atunci când se răcește. Poate fi folosit ca mască specială de tratament, dacă întindeți o cantitate generoasă pe față, gât și decolteu, cu degetele uscate. Masați pentru a încălzi pielea și a dizolva balsamul. Lăsați să acționeze 10 minute. Ștergeți cu grijă cu un prosop cald. 

Ingrediente: 

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-8 Beeswax, Cetearyl Alcohol, Sorbitan Stearate, Sambucus Nigra (Elderberry) Seed Oil, PEG-60 Almond Glycerides, Silica, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Cera (Wax), Glycerin, Lecithin, Padina Pavonica Thallus Extract, Borago Officinalis (Starflower) Seed Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Phenoxyethanol, Linalool (parfum), Acacia Decurrens (Mimosa) Flower Wax, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Rosa Multiflora (Rose) Flower Cera (Wax), Lavandula Hybrida (Lavandin) Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil, Geraniol (parfum), Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Tocopherol, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil, Citronellol (parfum), Cinnamomum Camphora (Ho Wood) Wood Oil, Limonene (parfum), Mentha Arvensis (Mint) Leaf Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Fragrance (Parfum), Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Menthol, Eugenia Caryophyllus (Clove) Leaf Oil, Citric Acid.

*evaluarea ingredientelor a fost realizată pe baza informațiilor prezente pe site-ul beautypedia. 

Părerea mea:

Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm este un produs cu dublă întrebuințare, de care m-am îndrăgostit iremediabil. Poate fi folosit atât ca balsam de curățare și îndepărtare eficientă a machiajului, cât și ca mască tratament. În materie de demachiere funcționează de minune, fără a agresa sau irita pielea feței sau pe cea din zona ochilor. Dizolvă chiar și machiajul rezistent la apă fără efort sau prea mari insistențe din partea mea. Ulterior curăț produsul cu una, sau două dischete demachiante înmuiate anterior în apă caldă. Cu toate acestea, am luat decizia de a nu risipi minunăție de produs pe demachiere, preferând să îl păstrez pentru răsfățul săptămânal al tenului. Ca mască o folosesc exact cum recomandă și ei, 10 minute de relaxare cu o cantitate suficientă de produs aplicată pe ten, gât și decolteu. La fel, îndepărtez balsamul cu dischete, uneori chiar și cu un prosop cald. Parfumul său te poartă cu gândul la un centru SPA, având o aromă notabilă de plante și ceai. Din punctul meu de vedere, fiind un produs ce se clătește, faptul că este parfumat nu sensibilizează tenul.

Concluzii:
 
(+) îndepărtează cu minim de efort și în mod eficient orice urmă de machiaj
(+) este eficient și în cazul machiajului rezistent la apă
(+) catifelează și hidratează pielea
(+) are dublă întrebuințare, ca mască și balsam pentru îndepăratea machiajului


ELEMIS PRO-COLLAGEN MARINE CREAM 


 Mod de utilizare:

Aplicați în fiecare dimineață, pe pielea curată și uscată.

Ingrediente: 

Aqua/Water/Eau, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate SE, Isononyl Isononanoate, Dicaprylyl Carbonate, Dimethicone, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Chlorella Vulgaris Extract, Padina Pavonica Thallus Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Porphyridium Cruentum Extract, Acacia Decurrens (Mimosa) Flower Extract, Rosa Centifolia (Rose) Flower Extract, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Tocopherol, Phenoxyethanol, Polyacrylate-13, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Coco-Caprylate/Caprate, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Glyceryl Polyacrylate, Polyisobutene, Fragrance (Parfum), Citric Acid, Chlorphenesin, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Sodium Dehydroacetate, Disodium EDTA, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde (parfum), Butylphenyl Methylpropional (parfum), Linalool (parfum), Citronellol (parfum), Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Cuminum Cyminum Seed Oil, Cedrus Atlantica Bark Oil, Limonene (parfum).

*evaluarea ingredientelor a fost realizată pe baza informațiilor prezente pe site-ul beautypedia.

Părerea mea:

Crema de zi Elemis Pro-Collagen Marine Cream are o textură luxuriantă, onctuoasă, asemenea mai mult unei loțiuni, decât a unei creme grase. Pătrunde rapid în piele, lăsând în urmă un ten suplu, catifelat, luminos și pegătit pentru aplicarea cremei cu SPF sau a fondului de ten. Varianta mini (15 ml) folosită de mine a fost suficientă pentru fix o lună, ținând cont că am aplicat-o în fiecare dimineață, inclusiv pe gât. Evidentă este o îmbunătățire a fermității pielii tenului și a gâtului și o strălucire sănătoasă a întregii fețe. Fiind o cremă anti-aging conține un mix foarte interesant de antioxidanți: vitamina E, unt de shea, extract de ginko biloba, extract de chlorella și, ingredientul semnătură al gamei Pro-Collagen, extractul din alga Padina Pavonica. Mi-ar fi plăcut să vă pot povesti mai multe și despre efectele sale anti-îmbătrânire, dar o lună este insuficientă pentru a observa o atenuare notabilă a ridurilor.

Este într-adevăr un produs high-end, dar care din punctul meu de vedere merită investiția. Este diferită de tot ceea ce am încercat până acum.

Concluzii:

(+) textura luxuriantă 
(+) se absoarbe rapid în piele
(+) conferă luminozitate
(+) catifelează și hidratează pielea
(+) îmbunătățește fermitatea pielii
(+) conține antioxidanți
(-) parfum

De unde putem achiziționa produsele Elemis?

Ambele produse pot fi achiziționate de pe pagina adda-shop.ro, unde veți găsi și alte produse marca Elemis.

Comentarii