Despre uleiurile vegetale cosmetice si cum le folosesc in ingrijirea tenului


Uleiurile vegetale sunt utilizate în industria cosmetică grație multiplelor lor întrebuințări (pentru ten, corp sau păr) și a proprietăților hidratante, antioxidante și anti-iritante. Pot fi aplicate ca atare sau se pot folosi ca ingrediente în diverse produse cosmetice. Ele dețin un rol semnificativ în menținerea unui ten tânăr, suplu și catifelat, pentru o podoabă capilară cu aspect sănătos și strălucitor, dar și pentru a obține o piele a corpului fină și perfect hidratată. Cele mai populare uleiuri cosmetice sunt: uleiul de jojoba, de cocos, de măsline, de argan, de avocado, de in, de sâmburi de struguri, de migdale dulci, de măceșe, de nuci de macadamia, de limba mielului etc.

Există un mit, pe care aș dori să îl spulber odată pentru totdeauna, potrivit căruia tenul mixt și cel gras nu are nevoie de uleiuri cosmetice din cauza glandelor sebacee care produc sebum în exces. Vă rog să rețineți faptul că uleiurile naturale de uz cosmetic sunt sigure pentru absolut toate tipurile de ten, cu condiția să știm care anume este potrivit nevoilor noastre. Recomandate în cazul tenului mixt și a celui gras sunt uleiurile „uscate”, adică acele uleiuri care au o concentrație cât mai mică de acid oleic: ulei de jojoba, de limba mielului, de sâmburi de struguri, de măceșe, de semințe de merișor, de germeni de grâu etc.


Ce uleiuri folosesc și cum le aplic?

După această "scurtă" introducere, vreau să vă povestesc pe scurt despre uleiurile pe care le folosesc în prezent și cum am ales eu să le aplic.

Toate uleiurile cosmetice Manna sunt obținute prin presarea la rece, din ingrediente certificate, vin ambalate într-o sticluță verde, elegantă și pot fi achiziționate în două variante: 10ml sau 50ml. Eu am ales uleiul de jojoba și pe cel de sâmburi de struguri, ambele sunt excelente pentru tenul mixt, iar pentru hidratarea și calmarea pielii uscate din jurul ochilor am optat pentru cel de migdale dulci.

O dată, poate de două ori pe săptămână, întotdeauna seara și după  aplicarea serului sau a cremei, pentru un plus de hidratare și pentru a profita la maxim de proprietățile lor antioxidante, mixez uleiul de jojoba cu cel de sâmburi de struguri și aplic amestecul pe toată fața prin masaj ușor. Datorită conținutului scăzut de acid oleic se absorb rapid în piele, iar dimineața tenul este suplu și catifelat, fără exces de sebum. În schimb, uleiul de migdale dulci îl folosesc, la nevoie, doar pe pielea din jurul ochilor și fiindcă este emolient și cu un conținut ridicat de acizi grași, dimineața îl șterg cu o cotonetă îmbibată cu apă termală.

Pont: în cazul în care aveți tenul uscat sau foarte uscat, puteți amestesca uleiurile „uscate” cu cele emoliente (ulei de argan, de migdale dulci, de nuci de macadamia, de avocado etc.). Sunt excelente și pentru îndepăratea machiajului, chiar și a celui rezistent.


Sper că v-am convins de beneficiile uleiurilor cosmetice asupra tuturor tipurilor de piele și de păr. Sunt curioasă dacă și voi le folosiți în ritualul vostru de îngrijire.

Pe curând!







Comentarii