Idei de decoratiuni de toamna pentru un camin primitor

Din toate cele patru anotimpuri ale anului, toamna se distinge în chip minunat prin simfonia de nuanțe roșiatice, maronii, galbene și cărămizi ce împodobesc natura, străzile și aleile din parc. Când eram copil și profesorul de Limba și Literatura Română ne ruga să alcătuim fiecare câte o compunere în care să descriem din perspectivă personală acest anotimp, aproape de fiecare dată începeam cu următoarea frază, ce îmi este și acum adânc întipărită în minte: „Toamna se așterne pe jos un covor de frunze uscate, ce foșnesc la fiecare pas.” Deși este posibil ca formularea de atunci să fi fost puțin mai diferită, potrivită vârstei, ideea a rămas în prinicpiu aceeași, doar locația diferă. Acum, nu doar afară este toamnă, dar și căminul nostru poate fi decorat și gândit în ton cu anotimpul. Cum este posibil? Am să vă prezint mai departe câteva sugestii în materie de mobilă și decorațiuni, atent alese de pe FAVI.ro, prin care și voi puteți întâmpina corespunzător acest anotimp colorat.

Este de prisos să menționez cromatica pe care trebuie să ne axăm atunci când alegem piese decorative inspirate de toamnă și totuși aș merge mai mult pe tonuri de maro, vișiniu și cărămiziu, poate și un strop de galben. Acum că am stabilit culorile spre care să ne orientăm, propun ca primul pas să fie alegerea unei lenjerii de pat cât mai pufoase și confortabile. Sunt convinsă că nu sunt singura care are mania de a așterne pe pat lenjeria sau cuverta potrivită sezonului în care ne aflăm.


Fiindcă este și anotimpul ploilor, al nopților friguroase și al dimineților răcoroase, este mai mult decât necesară existența unui pled sau a unei pături călduroase, într-o nuanță plăcută de bordeaux. Pe lângă faptul că o poți purta cu tine peste tot, în orice cameră poftești, are și darul de a conferi căminul tău un aer foarte „cozy” și primitor. În completare, poți veni cu una, două sau mai multe perne care imită culoare frunzelor de Octombrie. Și dacă tot ai mers atât de departe și nu vrei ca dormitorul sau sufrageria ta să fie un haos cromatic, eu aș propune și niște draperii în ton cu tot ceea ce ai ales până acum.


Nu uita că micile detalii fac diferența și include cel puțin un tablou cu peisaj de toamnă, câteva lumânări parfumate care să inducă o atmosferă de relaxare și alte asemenea decorațiuni ce întregesc ansamblul gândit și te poartă cu gândul la o zi mohorâtă de toamnă, când picăturile de ploaie bat în geam în timp ce tu, după ce așezi atent pe măsuță cana aburindă de ceai și aprinzi o lumânare cu aromă de scorțișoară și mere coapte, te cuibărești în fotoliu, tragi o pătură pufoasă peste tine și în lumina difuză a serii, savurezi ultimele pagini ale romanului ce ți-a captat complet atenția de câteva zile. 




Tu cum alegi să întâmpini toamna?



Comentarii