Mos Craciun recomanda: dulciurile Apidava


Listele cu cei cuminți și cei obraznici sunt gata, ornamentele au fost deja minuțios aranjate pe la ferestre, brazii strălucesc de culoare, iar frenezia sărbătorilor este la tot pasul.  Este acel moment al anului în care împărțim bucurie și zâmbete atât cu cei dragi, cât și cu cei mai puțin norocoși, întrucât ne dorim o lume mai bună nu numai pentru noi și pentru copiii noștri, ci și pentru toți ceilalți. Cea mai mare provocare din preajma sărbătorilor este identificarea darului perfect. Mulți spun că nu există, alții că este mult prea scump, iar eu spun că cel mai de preț de care, pe care de multe ori nu îl valorificăm cu adevărat decât atunci când simțim că îl pierdem este sănătatea. 

Ideea mea pornește de la un clișeu foarte des vehiculat, acela că „sănătatea este mai bună decât toate” sau „dacă ai sănătate le poți face pe toate”. Pe cât sună de cunoscut, pe atât de mult neglijăm uneori tocmai cel mai esențial aspect al vieții noastre. Tocmai de aceea, vreau să vă propun pentru acest Crăciun 3 cadouri dedicate vouă și sănătății voastre, inclusiv celor mai mici, toate de la APIDAVA: esență de propolis pentru o sănătate de fier, miere de tei pentru porția de dulce și turta dulce a copilăriei.


Esența de propolis de la Apidava este un produs românesc, 100% natural, ce conține doar apă și extract de propolis în concentrație de 30%. Are multiple beneficii pentru sănătate, fiind recomandată atât pentru uz intern cât și extren. Porpolisul este antbiotic, antimicrobian, antifungic, antiinflamator, analgezic, antioxidant, cicatrizant, imunostimulant etc.

Câteva din benefiiciile esenței de propolis în raport cu tinctura:
- nu conține alcool, fiind potrivită inclusiv pentru copii sau femei gravide;
- fiind o soluție apoasă este mult mai usor asimilată în organism;
- nu pătează și nu este lipicios;
- se poate dizolva în orice lichid;
- are un gust aromat, acrișor-astringent.

Vă mai amințiti diminețile copilăriei când bunica ne pregătea ceai aromat din coji de portocală, alături de câteva felii de unt cu miere de tei? Era un fel de desert la prima oră a dimineții. De altfel, încă mai avem obiceiul de a consuma miere parfumată de tei, fiind extrem de gustoasă și dulce, bogată în vitamine, în special cele din complexul B, aminoacizi, polen și mană. Cred că este cel mai popular sortiment de miere de pe la noi, cel pe care majoritatea îl preferă pentru aroma pregnantă de tei.


Voi face din nou trimitere la copilărie și vă provoc să vă amintiți de turta dulce, tare ca piatra, de care totuși nu ne mai săturam și pe care o primeam în special la colindețe. Uneori, de teamă de a nu rămâne fără dantură, o înmuiam în apă sau ceai. Atât de solidă era. Din fericire, turta dulce cu miere de la Apidava este atât de fragedă și gustoasă, încât a fost degustată cu încântare de întreaga familie, de la mic la mare, iar scorțișoara și cuișoarele din compoziție îi conferă o aromă aparte.

Nu uitați că puteți cumpăra produsele Apidava de honey-land.net și din diferite alte magazin online sau fizice, cu produse apicole (Farmaciile Bebe Tei, magazinele tip plafar Floare de Colt si RemediaVert).

Anul acesta eu i-am cerut lui Moș Crăciun să ne aducă liniște și sănătate, ca să le putem duce pe toate! Voi? 

Comentarii