Produsele noastre preferate pentru ingrijirea bebelusului



Pielea fină și delicată a copiilor noștri merită răsfățată și îngrijită la absolut fiecare baie. Începuturile mi s-au părut extrem de dificile din această perspectivă, fiindcă nu reușeam efectiv să mă decid asupra unui produs universal, de genul 2 în 1, pentru bebelușul meu. La recomandarea dermatologului am decis să optăm pentru uleiul de duș Atoderm, de la Bioderma, pe care l-am folosit cu succes inclusiv pe pielea capului. Când piticul s-a mai întremat și a început să se transforme din toate punctele de vedere, am decis că este momentul să mai încercăm și alte produse de îngrijire.

Am testat astfel câteva produse Bebe Drag de la Vivanatura, care ne-au plăcut foarte mult, în special șamponul și gelul de duș, gelul spumant și balsamul pentru piele atopică din gama Atodem Intensive de la BIODERMA, gelul de curățare Sensitelial de la ACM și tocmai ce am început un flacon nou-nouț de gel de duș Sansin. În opinia mea, sensibilitatea pielii unui copil nu ar trebui pusă la încercare cu produse exagerat de parfumate sau ce conțin alcool, tocmai de aceea m-am orientat către produse fără parfum sau slab parfumate, care să nu irite, să nu usuce pielea și să ne ajute și în lupta noastră cu dermatita atopică.



Vă spun sincer că am pierdut șirul flacoanelor de ulei de duș Atoderm consumate din momentul nașterii piticului și până în prezent. Are o textură foarte plăcută de ulei, face puțină spumă, agenții de curățare blănzi îndepărtează pielea moartă fără a usca sau agresa pielea sensibilă, are un miros fad, specific gamei Atoderm și l-am folosit inclusiv pe pielea capului, dar și pentru curățarea tenului. Aproape la fel de mult ne-au plăcut și șamponul și gelul de duș Bebe Drag de la Vivanatura, care miros efectiv a bebeluși, fac destul de multă spumă (o reală bucurie pentru cel mic) și pe care le-am așezat în topul preferințelor noastre timp de două veri la rând. De ce vara? Fiincă aproape imediat ce anptimpul rece își face simțită prezența, dermatita atopică începe și ea să își facă de cap și atunci ne întoarcem către Atoderm. 

Atoderm Intensive Baume este prietenul nostru de nădejde încă de când aveam doar câteva luni. L-am cumpărat la recomandarea dermatologului, a fost și este de mare ajutor în cazul nostru și face echipă bună cu gelul spumant din aceeași gamă. Indiferent că aveți un bebeluș, un copil, un adolosecent sau voi înșivă vă confruntați cu piele atopică sau extrem de uscată, aveți grijă să folosiți produse potrivite, cu toleranță sporită, cu ingrediente extre-hidratante și calmante, non-iritante, fără alcool sau parfum în exces. Puteți opta pentru BIODERMA, La Roche Posay, ACM, etc., important este să nu neglijați acest aspect și să vă îngrijiți corespunzător.


Gelul de curățare Sensitelial este o descoperire cu totul și cu totul întâmplătoare. L-am cumpărat inițial cu scopul de a îl folosi pentru curățarea tenului și a ajuns într-un final în rutina piticului. Este foarte bine tolerat, nu conține săpun, curăță delicat, este potrivit până și pentru cea mai senibilă și reactivă piele, nu conține parfum, este foarte spornic și are un raport calitate-preț excelent. Am dat în jur de 40 de lei pentru 500 ml de produs. Am luat deja în considere posibilitatea de a mai testa și alte produse de la ACM, atât pentru mine, cât și pentru cel mic.

În prezent, tocmai ce am terminat un flacon din gelul de la ACM amintit mai sus, mai avem foarte puțin gel spumant Atoderm Intensive, abia ce am primit un mini ulei de duș Atoderm, pe care nu ne îndurăm încă să îl deschidem, pentru vară avem deja un tub de șampon și unul de gel de duș Bebe Drag și aseară, pentru prima dată, am început să folosim gelul de duș organic de la Sansin. Momentan vă putem spune doar că miroase foarte bine, puțin pregnant totuși pentru gusturile noastre, are o textură lăptoasă și nu usucă pielea. Dacă totul evoluează spre bine și nu avem reacții neplăcute, vom continua să îl folosim până la ultima picătură.

Voi ce produse de îngrijire folosiți pentru piticii voștri?

Comentarii