Îngrijirea necorespunzătoare a pieselor vestimentare din garderoba noastră le poate scurta semnificativ durata de viață, iar dezamăgirea va fi cu atât mai mare cu cât vorbim de un articol preferat, mult dorit, in care poate am investit o sumă considerabilă de bani. Este esențial să acordăm o importanță deosebită infirmațiilor de pe etichetă, unde este specificată temperatura la care ni se recomandă spălarea, dacă este sau nu permisă utilizarea mașinii de spălat, dacă articolul respectiv poate fi călcat, precum și compoziția materialului din care este fabricat.
Luând în considerare toate aceste aspecte, vă prezint în continuare cele mai frecvente greșeli ce ne deteriorează hainele și pe care ar trebui să le evităm dacă ne dorim ca rochia, tricoul, bluza, etc. favorit/a să ne însoțească în plimbări și ieșiri în oraș cât mai mult posibil:
1. Spălarea necorespunzătoare
În primul rând, indiferent despre ce articole de îmbrăcăminte vorbim, trebuie să citim eticheta care ne indică foarte clar la câte grade trebuie să fie spălate, la ce program sau dacă pot fi uscate. Și da, chiar trebuie să respectăm indicațiile. Trebuie să avem grijă și cum ajung hainele în mașina de spălat. Cel mai important e că cele care au fermoar să îl aibă mereu închis, în caz contrar fermoarul poate agață îmbrăcămintea. De asemenea, nasturii de la haine e foarte important să fie deschiși, pentru că, din cauza presiunii exercitate în mașina de spălat, aceștia se pot rupe.
2. Îngrijirea precară a țesăturilor
Crezi că detergentul este suficient pentru hainele tale? Nici pe departe! Aproape toate articolele de îmbrăcăminte au nevoie de atingerea fină a balsamului. Un balsam de calitate va reduce electrizarea hainelor și va face fibrele mai plăcute la atingere. Să nu mai spunem și de mirosul proaspăt! Cel mai bine e să alegi un produs delicat cu țesăturile. Balsamul Asevi Sensitif este ideal în acest sens, pentru că, pe lângă moliciunea și parfumul dat hainelor, are grijă și de pielea ta.
3. Uscarea rufelor în mașină de spălat
Vremurile agitate pe care le trăim ne determina să apelăm la soluții rapide și comode. Mașinile de spălat vin acum cu uscător care ne scapă de stresul întinderii hainelor pe sârmă. E o soluție practică, așa este. Dar crezi că e și cea mai bună pentru țesăturile tale? Dacă am pus întrebarea, cred că ți-ai dat seama unde ‚batem’. Într-adevăr uscarea hainelor în aer liber este, de departe, cea mai bună prietenă a unei vieți lungi pentru articolele vestimentare. În plus, faci și economie de energie și bani!
4. Călcarea greșită
Călcatul hainelor pe față le poate deteriora atât țesătură, cât și aspectul. Hainele de stofă pot capătă un luciu inestetic și nenatural. Întotdeauna, indiferent de articol și de material, îmbrăcămintea se calcă pe dos. Eventual, dacă este și un material sensibil, punem deasupra o protecție pentru călcat pentru a nu deteriora sau chiar arde țesătură.
5. Depozitarea incorectă
Depozitarea hainelor este esențială pentru că ele să aibă o viață lungă. Folosești umerașe de sârmă? Aruncă-le! Agață hainele pe umerașe de lemn sau de plastic. Cele de metal afectează în timp formă hainelor și lasă urme inestetice în zona umerilor. Îmbrăcămintea de lână nu trebuie agățată pe niciun fel de umeraș deoarece materialul se va lasă și se va deforma. Iar dacă e vara, articolele de iarnă se păstrează împăturite pe rafturi. Și viceversa când nu ai destul loc în dulap și trebuie să le rotești.
![]() |
Un articol foarte util.
RăspundețiȘtergereMultumim! 😍
Super...multumim,foarte bun articolul si util.
RăspundețiȘtergereSuper...multumim,foarte bun articolul si util.
RăspundețiȘtergereDin pacate eu am.stricat multe haine la viata mea.. nu am tinut cont de aceste sfaturi. Acum mă ajuta soția când bag la spălat
RăspundețiȘtergereUtil articolul si cu siguranta voi arunca umerasele din sarma
RăspundețiȘtergere