Sfaturi utile pentru o curatenie mai eficienta


Ce face românul când știe că nu are de ales și este musai să stea în casă atât pentru binele personal, cât și pentru cel colectiv? Curățenie, curățenie și iar curățenie. Recent am intrat în posesia unor statisici extrem de interesante privitoare la această „dragoste pătimașă” a românilor față de lucrul curat și ordonat. De pildă, știați că 35% dintre români fac curățenie în toată casa o data pe săptămână și că alți 32% susțin mențin constant curățenia? Sau că 1 din 3 români alocă lunar până în 200 lei pentru achiziția de detergent de rufe automat, balsam și detergent de vase – produse de curățenie care nu lipsesc din aproape nici o gospodărie? Din câte se pare voință avem, de produse dispunem, mai râmâne doar să facem totul într-un mod practic și eficient. Am primit acum câteva zile câteva sfaturi pentru eficientizarea acestui proces, sfaturi pe care le voi împărți și cu voi în cele ce urmează.



  • Debarasare
Dezordinea și lucrurile de care nu avem în realitate nevoie au un impact foarte puternic asupra stării noastre de spirit. Studii ale cercetătorilor din California arata o evidenta legătură intre dezordine și creșterea nivelului de cortizol, denumit și hormonul stresului. Și tu tii în casa lucruri despre care iți spui "poate iți vor trebui cândva"? fim sinceri: nu le vei folosi niciodată! Recomandarea experților este ne debarasam de acele obiecte. Cu alte cuvinte: arunca, arunca, arunca!

  • Organizare
După ce am trecut de prima etapa și am scapăt de lucrurile care nu ne folosesc, următorul pas este organizarea celor care rămân. Cel mai simplu ar fi le împărțim în doua categorii: de păstrat și de donat. Daca vei dona anumite lucruri, nu doar vei avea mai mult spatiu în casa, dar, mai ales, vei face o bucurie cuiva. Poate tii în casa o bluza pe care nu ai mai îmbrăcat-o de ani de zile. De ce nu o dai cuiva care o aprecia mult mai mult? Obiectele pe care le păstrezi este bine le depozitezi pe categorii. Asta înseamnă cât mai multe cutii! Indicat ar fi acestea fie transparente, poți vedea mai ușor ce ai pus în ele.

  • Curățare
Acum lucrurile sunt frumos aranjate, vine momentul mult așteptatcurățenia. De departe, cel mai important lucru în aceasta etapa este avem produse de curățare eficiente. Diferență se simți în rezultatul final, precum și în timpul economisit. În zonele unde știi exista pete dificile (de exemplu baie și bucătărie), e bine dai cu soluții dinainte. Astfel, în timp ce tu te ocupi de alte camere, acestea vor acționă, iar când vei ajunge acolo vei depune mult mai puțin efort pentru a le îndepărtă. Asigura-te ai la îndemăna un produs bun pentru curățarea obiectelor sanitare. Ai nevoie de o soluție care îndepărteze calcarul eficient, dar și igienizeze, precum soluția de curățat băi Asevi care îndepărtează petele și reda strălucirea. În bucătărie, cele mai dificile pete sunt cele de grăsime. Cu o soluție obișnuită, poți freca obiectele ore întregi și rezultatul nu fie unul mulțumitor. Așa alege un degresant puternic, care redea viață aragazului, oalelor și cratițelor despre care credeai nu mai au nicio șansă. Degresantul Asevi e un produs minunat pentru casa – scoate petele de grăsime atât de pe obiectele din bucătărie, cât și de pe haine, jaluzele sau grătare.

  • Igienizare
După ce ai curățat suprafețele de praf și pete, e timpul te ocupi și de iginizarea acestora, respectiv îndepărtarea germenilor și bacteriilor. Cel mai important este faci o igienizare completa a pardoselilor, fiind suprafețe de trafic folosite zilnic. Utilizează un produs cu PH neutru, precum aceasta soluție de curățat pardoseli care curata în profunzime lașând suprafețele strălucitoare mai mult timp. Pardoselile – fie vorbim de parchet, podea lemn, ceramica, gresie, granit sau marmura - vor străluci de curățenie, iar parfumul proaspăt rezista mult timp.

În speranța că aceste sfaturi vă vor fi de folos, am fugit la curățenie!

Comentarii

  1. Super bune produsele Asevi, e o plăcere să faci curățenie cu ajutorul lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte utile sfaturi! Iar produsele Asevi sunt super pentru curățenia întregii case! Pe mine ma ajuta mult produsele de calitate, mai ales ca am făcut des curățenie în perioada aceasta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu