Cele mai populare 4 mituri despre ingrijirea hainelor

Fiecare dintre noi deține un artciol vestimentar preferat, pe care îl preferă îm detrimentul celorlalte, în care se simte bine și pe care îl poartă destul de frecvent. Din păcate, durata de viață a bluzei / pantalonului / tricoului preferat este relativ scurtă și cât de curând va fi nevoie să organizezi o nouă sesiune de cumpărături. Asta dacă nu învățăm să ne îngrijim / spălăm / depozităm corect hainele.
 
Dar hai mai bine analizam câteva mituri despre îngrijirea hainelor și stabilim care sunt adevărate și care false
 
Dacă îți plac produsele ASEVI, poți folosi codul „SOPHISTICAT” pentru o reducere suplimentară de 15%, pentru orice comandă plasată pe www.asevi.ro.

 
Mitul 1 – Putem îndepărtă petele de pe haine cu ajutorul produselor cosmetice Nenumărate articole ne spun exista soluții "minune" pentru îndepărtarea petelor dificile utilizând produsele pe care le avem la îndemăna. Foarte des ni se recomanda folosim fixativ sau soluție pentru demachiere pentru curățarea petelor dificile, precum cerneala sau grăsime. Adevărul e acestea pot face mai mult rău decât bine. Produsele cosmetice conțin deseori și alcool și este posibil lase pe haine o pata și mai mare și mai greu de curățat. Așadar, este recomandat folosim mai degrabă produse special create pentru îndepărtarea petelor, decât improvizam. Verdict: fals! 
 
Mitul 2Îngrijirea hainelor se face doar conform indicațiilor de pe etichetă. Câți dintre noi citim detaliile de pe eticheta articolului de îmbrăcăminte? Unele dintre ele nici nu știm ce înseamnă, dar vestea buna e putem găsi pe internet semnificația simbolurilor. De acolo vom afla daca se poate spală la mașină automata, la ce temperatura, cum poate fi uscat sau calcat. Instrucțiunile date de producător sunt relevante pentru acestea respecta întocmai recomandările de îngrijire pentru țesăturile din care este fabricat articolul de îmbrăcăminte. Așadar, este esențial verificam eticheta și procedam întocmai. Poate hainele nu pățesc (aparent) nimic daca le spălam o data la o temperatura mai ridicata, dar daca vom continua nu respectam recomandările, țesăturile se vor deteriora vizibil. Verdict: adevărat
 
Mitul 3 – Depozitarea hainelor pe umerașe este cea mai bună. E plăcut ne organizam hainele pe umerașe. Le poți vedea mai bine în dulap, nu se șifonează... însă, este bine și pentru haine? Aici e puțin discutabil. În primul rand e vorba și despre țesătură din care este făcut un articol de îmbrăcăminte. Astfel, daca este din lana, recomandat ar fi îl împăturim și stea pe raft, pentru umerașele îl vor deforma. De asemenea, contează și materialul din care sunt făcute umerașele. Evident cele mai indicate sunt cele din lemn sau plastic. Pentru umerașele din sarma spunem un NU răspicat, pentru acestea iți vor lasă urme inestetice pe haine, unele chiar iremediabile. Verdict: parțial adevărat
 
Mitul 4Temperatura scăzută de spălare nu e eficientă. Am fost crescuți cu narațiunea îndepărtam petele și igienizam țesăturile doar cu apa fierbinte. Sigur eficienta apei la peste 60 grade Celsius este de necontestat. Dar cum stă situația în cazul hainelor care se recomanda a fi spălate la temperaturi mai scăzute? Oare chiar nu exista nicio soluție? În secolul 21 ar fi și culmea nu fie. Secretul pentru petele fie curățate, iar bacteriile fie distruse și la temperaturi mici este detergentul, desigur. ASEVI a lansat de curând singurul detergent igienizant care curata, lasă un miros plăcut, dar și igienizează. Pe lângă puterea de curățare și formula hipoalergenica, testata dermatologic, surpriza extraordinara cu care vine acest produs consta în faptul este eficient și la temperaturi scăzute, adică chiar și de 20 grade, dar și în cicluri scurte, care te ajute economisești apa și energie. Verdict: fals!   
 
Îngrijirea hainelor nu trebuie fie complicată, iți ia mult timp și te streseze. Ideal este te informezi corect referitor la mituri și iei decizia potrivita. Acum ai aflat lucrurile de mai sus, poți te pregătești zilnic pentru întrebarea: "Haina asta e noua?"

Comentarii