Double cleansing - produse preferate si recomandari

Dacă ești pasionată de beauty și skincare, cu siguranță ai auzit de metoda double cleasing de curățare a tenului și ai observat cât de populară a devenit aceasta în decursul ultimilor 2 ani. Este practic ceea ce numim o curățare în profunzime a pielii, în doi pași, acordând o atenție sporită tipului de ten, produselor folosite și frecvenței cu care o practicăm. 

Double cleansing presupune utilizarea a două produse pentru curățarea tenului, fiind recomandat mai degrabă în zilele în care ai apelat la mai mult makeup decât de obicei sau la produse rezistente la apă / transfer sau cu SPF. Specialiștii recomandă ca indiferent de tipul de ten deținut, unul dintre produse să fie mai blând cu pielea și metoda să fie practicată cu moderație, preferabil în rutina de seară. Din fericire, există numeroase combinații pe care le poți folosi pentru double cleansing: ulei demachiant, balsam de curățare, dispozitive electrice de curățare, apă micelară, produse de curățare cu texturi diferite (gel, cremă, spumă, exfoliant, lapte).


Și acum vine partea interesantă. Fără ca măcar să am cunoștință de faptul că există un termen special atribuit, aplic această metodă de curățare a pielii încă de când am descoperit beneficiile unei rutine complete și corecte de îngrijire. Motivul principal este că niciodată nu am simțit că un singur produs este suficient pentru a îndepărta machiajul și protecția solară purtată peste zi. Mai mult decât atât, observam extrem de des cum imediat după demachiere încă existau urme extrem de vibile de fond de ten, mascara sau fard pe prosop.
 
După multiple testări și combinații, am descoperit că varianta care se pliază cel mai bine pe nevoile tenul meu mixt este: apă micelară + gel / cremă / spumă de curățare. În acest sens, vreau să vă arăt actualele combinațiile de produse, pe care le folosesc atunci când merge pe double cleansing.

Apa micelară Bioderma + crema de curățare Pigmentbio
 

Despre apa micelară Sensibio de la Bioderma am povestit în nenumărate rânduri. A fost, este și va rămâne în topul alegerilor mele în materie de produs blând, dar eficient de îndepărtare a machiajului, chiar și a celui rezistent. Este potrivită tuturor tipurilor de ten, chiar și celui sensibil / reactiv, face echipă bună cu orice tip de cleanser, se găsește în multiple variante de gramaj și are avantajul unui raport calitate / preț corect. Imediat după demachiere, umezesc tenul cu apă călduță și trecla al doilea pas de curățare cu ajutorul cremei de curățare Pigmentbio, tot de la Bioderma. Conține microparticule exfoliante ce curăță cu blândețe pielea și un complex de ingrediente ce unifomizează și conferă luminozitate.
 
Optez pentru această super combinație doar în zilele în care am aplicat protecție solară, fond de ten, pudră, bronzer etc.

 
Apa micelară 3 în 1 de la Bielenda + gelul de curățare Neutrogena
 

A doua varianta și cea mai des folosită, conține două produse relativ noi, de care sunt convinsă că ouține dintre voi ați auzit, dar care au un raport calitate / preț imbatabil. Apa cu particule micele Expert Pure Skin Moisturizing de la Bielenda este o descoperire întâmplătoare, extrem de binevenită și de care sunt peste măsură de impresionată. Pe lângă prețul modic de 15 lei pentru 400ml de produs, are și calitatea de a îndepărta rapid și extrem de facil machiajul, fără a insista pe zonele problematice, fiind deosebit de blândă și cu zona ochilor. Pentru pasul numarul 2, optez fosrte des în ultimul timp pentru gelul de curățare Hydro Boost de la Neutrogena.Conține acod hialuronic, odată aplicat se transformă într-o spumă bpgată și cremoasă, iar imediat după utilizare tenul se simte revigorat.

De regulă, aceasta este opțiunea mea de safe double cleansing, atunci când am aplicat pe piele doar SPF si poate o pudră pentru uniformizarea nuanței tenului.


Tu ce produse folosești în rutina ta de demachiere?
Ai aplicat până acum metoda double cleansing?


Comentarii