Parfumuri florale de purtat primavara aceasta

Primăvara este anotimpul florilor înmiresmate, a verdelui crud și revigorant, precum și acel moment al anului când schimbăm nu doar garderoba, ci și parfumul de zi cu zi. Sărbătoarea cromatică și olfactivă din jurul nostru ne îmbie să alegem arome florale și fresh, în detrimentul celor intense și explozive pe care ne permitem să le folosim iarna. 
 
Întrucât alegerea unei ape de parfum / ape de toaletă este o opțiune extrem de personală și care depinde într-o foarte mare măsură de preferințele fiecăruia, am să vă arăt selecția mea pentru această primăvară, respectiv 3 parfumuri florale. Fiecare aromă reprezintă o stare de spirit și are puterea de păstra vii pentru mult timp de acum încolo toate amintirile dragi sufletului meu din această primăvară unică.
 
 
Primul parfum floral pe care l-am folosit de îndată ce primul ghiocel a răsărit sfios dintre frunze, a fost Bella de la Nina Ricci. O pot descrie drept o aromă jucăușă și îmdrăzneață, cu note floral-fructate, în ton cu vibrația acestei primăveri și o sticlă cu design cu totul aparte, în formă de măr. La o primă impresie se distinge imediat o aromă dulce - acrișoară, probabil combinația dintre rubarbă și mandarină, înlocuită treptat de cea de trandafiri și frezii, pentru ca la final să rămână doar acordurile pudrate, de vanilie și mosc. Este o apă de toaletă feminină, tinerească și veselă, cu persistență moderată și siaj discret. Face parte din colecția Les Belles de Nina, alături de surorile sale mai mari, Nina și Luna. 
 

Apa de parfum Flowerbomb de la Viktor&Rolf  încă se bucură și acum de o popularitate debordantă, acesta fiind și princpalul motiv pentru care am ales să o cumpăr inițial. Am descoperit ulterior acordurile ce subliniază unicitatea acestui parfum: o explozie florală îmbătătoare, care se deschide cu note îmbietoare de ceai și bergamotă, evoluează către inima florală formată din trandafir, frezie, iasomie și orhidee, iar la sfârșit pielea rămâne îmbrăcată într-o aromă caldă, de paciuli. Este un parfum dificil de descris, senzual, puternic, fermecător, foarte persistent și generator de complimente.
 

Cea mai recentă achiziție, dar și parfumul de care nu mă mai pot dezlipi de când am intrat în posesia lui este apa de toaletă Angel de la Thierry Mugler, varianta mai discretă și mai docilă a arhicunoscutei ape de parfum cu aceeași denumire.  Se aseamănă destul de mult cu Angel - apa de parfum, însă cu ceva în plus: note dulci - luminoase de coajă de mandarină, acorduri fructate de măr și fructe roșii, pe o bază de paciuli și cedru. Este ca o reinterpretare mai jucăușă, mai feminină a primei ediții de Angel, la fel de persistent și cu siaj moderat. 
 

 
Tu îți schimbi parfumul în funcție de anotimp? 
Pentru ce ai optat în acestă primăvară?


Comentarii

Trimiteți un comentariu