Noutati: BIODERMA Sensibio Defensive

La fel ca și deshidratarea, sensibilitatea este o condiție a pielii ce poate afecta toate tipurile de ten. Cele mai comune simptome asociate acesteia sunt: reactivitate crescută, roșeață, usturime, senzația de piele care ține, mâncărimi și reacțiile alergice. 
 

Cum apare sensibilitatea?
 
Atunci când bariera naturală de protecție este slăbită și nu mai poate proteja corespunzător pielea de bacterii, iritanți și factori externi (vânt, umiditate, frig, temperaturi crescute etc.), aceasta reacționează imediat și trage un semnal de alarmă prin roșeață, scuame, senzație de arsură etc.

Care sunt principalele cauze ce contribuie la apariția sensibilității?
 
Factorii de natură externă ce pot contribui la  reactivitatea pronunțață a pielii sunt: condițiile atmosferice (vânt, umididate crescută, temperaturi scăzute sau caniculare etc.), poluarea, expunerea îndelungată și fără protecție la soare, precum și anumite ingrediente din produsele cosmetice (uleiuri esențiale, parfum, alcool denaturat, anumiți agenți de curățare, acizi AHA utilizați necorespunzător etc.).

Factorii interni se referă la: consumul de alcool sau alimente picante, schimbări hormonale, stresul și emoțiile puternice.
 
Cum îmi pot ajuta pielea? 
 
Un stil de viață mai sănătos, consultarea unui specialist endocrinolog în vederea detectării unor eventuale disfuncții hormonale și evitarea sau utilizarea moderată a ingredientelor cosmetice care nu priesc pileii, toate pot tempera considerabil reactivitatea acesteia.

Pentru calmarea imediată, hidratarea și protejarea pe termen lung a pielii sensibile, BIODERMA a îmbogățit recent gama Sensibio cu două produse noi: Defensive și Defensive Rich.
 
Crema pentru calmare intensivă Defensive are o textură lejeră și plăcută, hidratează îndelungat, calmează imediat și atenuează senzația de disconfort asociată sensibilității. Este foarte bine tolerată de toate tipurile de ten, poate fi aplicată zilnic, sub SPF și utilizată pe termen lung, repară și ajută la refacerea barierei naturale de protecție a pielii.
 
Crema pentru calmare intensivă Defensive Rich are aceleași rezultate ca și varianta standard doar că textura acesteia este mai bogată și deci, mai potrivită tenului uscat și foarte uscat.
 


Acestea fiind spuse, mă declar mândra posesoare a unui ten mixt, reactiv și ușor deshidratat.
De curând, am introdus în rutina de seară crema Defensive și vă asigur că voi împătăți cât de curând impresiile personale pe paginile de social ale blogului.
 
 
Tu când ți-ai dat seama că pielea ta este predispusă la reacții asociate sensibilității?


Comentarii