Dermatita atopica - povestea noastra si tratament recomandat

Știați că dermatita atopică este o afecțiune cutanată asociată mai degrabă periodei primei copilării (până la 5 ani), dar poate la fel de bine să se instaleze și la vârste adulte? Din păcate, simptomele sale specifice (mâncărimi, iritație, descuamări, piele uscată) pot afecta calitatea vieții și stima de sine, însă pe măsură ce timpul trece, învățăm să tratăm, să recunoaștem apropierea unui puseu atopic și astfel să ameliorăm, sau chiar să prevenim efectele sale.

Studiile întreprinse de-a lungul timpului au relevat faptul că în peste 50% dintre cazuri debutul dermatitei atopice a fost în primul an de viață, acesta fiind de altfel și cazul nostru. Simptomul ce ne-a atras atenția și ne-a dus imediat cu gândul la această afecțiune, a fost o pată roșie, uscată, localizată pe piciorul stâng. Ulterior, am observat și o irascibilitate crescută a bebelușui nostru, precum și apariția la diferență de 2 zile a unei alte pete și atunci am apelat la un un specialist în dermatologie pediatrică.
 

Din fericire, se pare că forma care s-a manifestat în cazul piticul nostru a fost una foarte ușoară, iar recomandarea dermatologului a fost aceea de a păstra un nivel potrivit de umiditate în cameră (noi în perioada aceea având probleme cu aerul foarte uscat), de a folosi doar articole vestimentare din bumbac și produse cosmetice special dedicate îngrijirii pielii atopice.
 
În prezent, simptomele s-au ameliorat considerabil și avem de regulă un singur puseu atopic, și-acela iarna. În materie de îngrijire, am descoperit recent produsele MIXA, gama Atopiance și întreaga familie s-a îndrăgostit de ele. Uleiul de curățare este foarte blând cu pielea și funcționează de minune și ca șampon pentru bebeluși. Conține 8 acizi grași complementari, este hipolargenic, nu conține parfum, calmează iritația, hidratează și ajută la refacrea barierei cutanate a pielii. Face minuni pe pielea uscată excesiv și din proprie experiență, vă asigur că este potrvit și pentru adulți, inclusiv pe post de gel facial de curățare.
 
Imediat după ritualul de îmbăiere, urmează negreșit pasul de hidratare. Aceste este poate cel mai important dintre toate, atunci când vine vorba de prevenția sau ameliorarea pruritului, iritației și descuamărilor inestetice. Laptele de corp calmant Mixa Atopiance este potrivit pentru adulți și copii de peste 3 luni, fiind special formulat pentru piele foarte uscată, sensibilă sau predispusă dermatitei atopice. Calmează disconfortul asociat, hrănește în profunzime, catifelează pielea și este formulat cu același mix benefic de 8 acizi grași din uleiuri vegetale. 
 

 
Pe termen lung, cu ajutorul produselor potrivite, cu o atenție sporită asupra stilului de viață și sprijinul unui dermatolog, viața poate continua în același ritm și fără a ne priva de plăcerile sale.
 

Tu te-ai confruntat cu simptomele specifice pielii atopice? Dar cei mici? 
Ce produse ați folosiți?


Cu drag,

signature 
 

Comentarii

  1. Nu ne-am confruntat cu aceasta afectiune dar stiu de la prietene ca e foarte neplacuta, daca nu o tratezi cum trebuie, cu produsele potrivite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, conteaza foarte mult produsele de curatare si ingrijire pe care le folosesti.

      Ștergere
  2. Nu am avut probleme cu pielea până la începutul acestui an, cand parca s-a declansat ceva..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti consulta un dermatolog, daca observi un disconfort accentuat sau daca se extinde. Multa sanatate!

      Ștergere
  3. Am tot auzit de produsele Mixa...par foarte bune. ^_^ Am mai avut și eu probleme cu pielea/scalpul, dar nimic grav din fericire. Produsele de acest tip sunt binevenite...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mixa a aparut recent la noi, este un brand L Oreal si are cateva produse foarte bune si pentru adulti.

      Ștergere
  4. Am incercat doar un produs Mixa pana acum dar pentru pielea uscata ma impac mai bine cu produsele din gana Atoderm de la Bioderma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi folosim si Mixa, si Atoderm. In functie de preferintele celui mic. Ambele mi se par ok.

      Ștergere
  5. Nu am incercata produse Mixa iar pentru dermatita atopica folosesc un alt produs, de acestea nu stiam. MUlțumesc de pont

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Banuiesc ca te referi la Bioderma. Noi folosim si, si. <3

      Ștergere
  6. Din fericire, nu am aceasta problemă.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am auzit numai lucruri bune despre acest brand. Trebuie să încerc și eu produsele lor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am folosit produsele de la Bioderma de cele mai multe ori.

    RăspundețiȘtergere
  9. Și noi am folosit produsele Bioderma pentru probleme de acest fel și am fost foarte mulțumiți.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am trecut printr-o astfel de problemă și chiar mă bucur. Noroc pentru cei care o au cu produsele de pe piață. Un real ajutor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, conteaza foarte mult si de gradul de severitate cu care se manifesta afectiunea. Variantele usoare se pot trata lejer cu produse de genul.

      Ștergere
  11. Ma bucur ca ati gasit aceste produse care sa va ajute. Din fericire nici una din cele doua fete nu au avut probleme si ma bucur. Sper sa nu fie nevoie

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu