Tipuri de pardoseli si cum sa le ingrijim corect

Știai că tipul de pardoseală preferat spune multe despre personalitatea ta? Dacă îți place lemnul, ești o persoană caldă, prietenoasă și sociabilă. Preferi gresia? Ești practică și eficientă. Dacă ți-ai permite să pui marmură peste tot înseamnă că ești ambițioasă, selectivă și pretențioasă. Acum, fără să știi aceste detalii (deloc științifice, apropo), hai să vedem ce tip de pardoseală ai alege dacă ar fi să-ți renovezi casa fără să te streseze limitările de buget. 
Primele întrebări la care ar trebui să ai un răspuns practic când te confrunți cu această decizie sunt următoarele:
  • Cât de expusă la umiditate vă fi încăperea?
  • Ce trafic va exista în ea?
  • Ce aspect vrei să aibă camera? Curat, confortabil, elegant?
  • Cât de des va trebui curățată pardoseala? Și cu ce?
După ce îți clarifici aceste aspecte, poți afla ce tip de pardoseală ți se potrivește. Iată avantajele și dezavantajele celor mai populare tipuri:


Pardoseala cu plăci ceramice / gresie

De departe, una dintre cele mai utilizate pardoseli este cea cu plăci ceramice, atât în interior, cât și în exterior. Printre punctele forte ale acestui material se numără durabilitatea, dar și ușurința cu care poate fi curățat și întreținut. Gresia este folosită mai ales în bucătării și băi datorită rezistenţei crescute la umezeală, dar și datorită faptului că este ignifugă, adică rezistentă la foc. Poate fi montată fară probleme în zone cu trafic intens pentru că este rezistentă la uzură și își menține aspectul mult timp.
Cel mai mare și important dezavantaj al plăcilor ceramice este că au în permanenţă o temperatură scăzută, ceea ce poate provoca un disconfort termic. În plus, indiferent de modelul ales, gresia va crea o atmosferă mai degrabă sobră, așa că dacă dorești să creezi un decor primitor s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere.


Pardoseala din parchet laminat

Parchetul laminat reprezintă o variantă accesibila din punct de vedere cost care conferă un aspect primitor unei încăperi. Montajul este unul destul de simplu și poate fi folosit și în spaţii cu trafic intens. Curățarea se face destul de ușor, având o rezistenţă crescută la agenți chimici.
Cu toate acestea, este cunoscut faptul că parchetul laminat are un grad scăzut de izolare fonică, în plus având o rezistenţă scăzută la umezeală.

Dacă îți plac produsele ASEVI, poți folosi codul „SOPHISTICAT” pentru o reducere suplimentară de 15%, pentru orice comandă plasată pe www.asevi.ro.


Pardoseala din marmură

Marmura este unul dintre cele mai vechi materiale folosite pentru pardoseli. Încă din Roma și Grecia Antică, oamenii alegeau plăcile de marmură frumos ornate pentru a decora încăperi elegante și somptuoase. Avantajele sale sunt că poate conferi un aer foarte rafinat unei camere, este durabilă și foarte rezistentă la șocuri. 
Marmura este, însă, unul dintre cele mai costisitoare tipuri de materiale. De asemenea, nu e ușor să o folosești în orice tip de încăpere – i se „potrivește” o cameră cu tavan înalt și cu decorațiuni sofisticate. Trebuie să ai mare grijă și la ce tip de marmură alegi. Dacă plăcile nu sunt bine finisate, porozitatea acestora va reţine praful și murdăria, devenind foarte greu de curățat în timp.


Pardoseala din lemn masiv

Unul dintre cele mai apreciate tipuri de pardoseli este cel din lemn masiv, pentru că are un aspect clasic, elegant, primitor, dar și o înaltă rezistenţă la uzură. Această pardoseală este ideală pentru camere precum livingul sau dormitorul, este hipoalergenică și termoizolantă. 
Faţă de parchetul laminat sau stratificat este mai costisitoare și necesită îngrijire frecventă pentru a-și păstra aspectul. Nu este rezistentă la umezeală și nu se recomandă pentru încăperi precum baia sau bucătăria.


Indiferent ce tip de pardoseală alegi, foarte importantă este și întreținerea ulterioară. Detergentul de pardoseli este esențial iar gama variată Asevi îi va garanta o viață lungă materialului pe care îl alegi. De exemplu, soluția concentrată de pardoseli Asevi Cian are o formulă cu PH neutru pentru a curăţa murdăria, dar și a igieniza corespunzător. Este potrivită pentru toate tipurile de pardoseli, având o acțiune delicată, dar eficientă. Dacă preferi o variantă cu un parfum citric proaspăt, ai la dispoziție Asevi Portocală - lider naţional în vânzări - care va reda strălucirea podelelor tale și le va proteja pentru a arăta bine timp îndelungat.


Tu ai încercat până acum faimosul detergent Asevi cu aromă unică de portocală?




Cu drag,

signature

Comentarii