Produsele preferate din prima parte a anului 2019: ten, corp si par


Deși parte importantă din produsele pereferate de îngrijire a tenului, corpului și părului le cunoașteți deja din postările de pe Instagram și Facebook, am considerat totuși necesară o postare mai amănunțită, un fel de recapitulare a ultimelor patru luni. Tot ceea ce veți vedea aici este testat pe o perioadă mai lungă de 2 luni, sunt produse cu care mă împac excelent, de la care am obținut rezultate vizibile și de durată, dar care este posibil să nu funționeze în același mod sau să producă aceleași efecte în cazul tututor.

Nu puteam să încep altfel decât cu partea de îngrijire a tenului. Am descoperit și încercat până acum atât de multe produse faine, încât o parte din ele nici nu vi le-am arătat până acum:

- acum câțiva ani, din motive pe care vă spun sincer că nu mi le amintesc, nu m-am împăcat deloc cu apa micelară de la Garnier. Acum câteva săptămâni bune am găsit o ofertă foarte mișto pe elefant.ro ( apa micealră + mască de față cu 15 lei) și astfel am redescoperit un produs eficient, spornic și foarte ieftin pentru îndepărtarea machiajului. Încă iubesc Bioderma, dar prețul Garnier este imbatabil;
- pentru curățare am folosit exclusiv, fără excepție, gelul de spălare hidratant CeraVe - curăță foarte bine, nu irită și nici nu usucă tenul, funcționează de minune pe toate tipurile de ten (testat de toată familia);


- de când am studiat mai amănunțit beneficiile extractului de arbore de ceai și am observat beneficiile sale asupra tenului mixt/gras, folosesc constant loțiunea tonică de la Nova TTO, în special în perioadele cu erupții. Nu numai că se usucă mai repede, dar se și vindecă la fel de rapid. O găsiți pe TeaTree.ro alături de multe alte produse  pe bază de ulei esențial de arbore de ceai.
- un produs despre care v-am povestit foarte puțin pe Instagram, dar de ale cărui efecte încă mai sunt surpinsă este serumul cu vitamina C și acid hialuronic de la BetterSkin - habar nu aveam de minunile pe care le poate face concentrația potrivită de vitamina C pentru textura și aspectul pielii și mă refer aici la luminozitate, estompare vizibilă a petelor, corectarea ridurilor fine;
- deși am avut mereu tendința să mă feresc de cremele parfumate pentru îngrijirea pielii ochilor, am descoperit crema antirid Hyaluronic 3D de la Elmiplant și de atunci suntem de nedespărțit - îngrijește delicat, hidratează, catifelează și nu irită pielea din jurul ochilor;
- îmi mențin părerea că loțiunea Clear Skin Hydrator de la Paula s Choice este, pentru mine, cel mai bun produs pentru hidratarea, estomparea petelor post-acnee și luminozitatea tenului mixt-gras. Are textura perfectă, asigură efectele promise și este foarte, foarte spornică (o folosesc din Noiembrie 2018);
- deși am spus la început că voi include doar produse testate pe o perioadă considerabilă de timp, simt că pot trișa cu crema antioxidantă cu SPF 20 de la Jason - este hipoalergenică, nu conține uleiuri esențiale, se absoarbe foarte repede în piele, nici urmă de peliculă albă sau luciu inestetic, fondul de ten se așează ca un vis, nu irită, nu blochează porii, mi se pare potrivită pentru toate tipurile de ten, cantitatea de produs este suficientă pentru toată vara și toamna acestui an. Din tot ceea ce am încercat până acum, crema cu protecție solară de la Jason este „the one and only”. O găsiți pe Rangali BioShop.


În materie de îngrijire a părului, nu mă mai pot sătura de șamponul cu ulei de cocos organic de la Blue Lily. Deși mi-am făcut un obicei din a alterna șampoanele, de fiecare dată când revin la Blue Lily, de tot atâtea ori mă conving de efectele sale pozitive asupra părului meu. Sunt 99% convinsă că le voi recumpăra. Restul de 1% constă din curiozitatea de a încerca și altceva (visez cu ochii dechiși la MoroccanOil).

Pe partea de îngrijire a corpului am rămas fidelă CeraVe. Apelez după aproape fiecare baie la efectul intens hidratant al cremei lor pentru față și corp. Apreciez faptul că nu este parfumată, se absoarbe rapid în piele și calmează aproape instant pielea iritată. Este perfectă inclusiv pentru pielea mâinilor.

Acestea sunt produsele la care m-am rezumat și de care nu m-am putut lipsi în ultimele patru luni. Dacă și voi ați folosit parte din aceste produse, sunt tare curioasă de părerea voastră. Pe a mea o știți deja.

Mă gândesc și la un articol cu produsele de machiaj preferate din ultima perioadă. Am câteva „chestiuțe” tare interesante de la Too Faced, Sleek, Milani și Natasha Denona să vă arăt.
Ce ziceți?

Comentarii