Trucuri utile pentru indepartarea celor mai dificile pete de pe hainele preferate

Petele de orice fel de pe haine ne dau mari bătăi de cap și nu de puține ori suntem nevoiți să renunțăm la o piesă vestimentară favorită din acest motiv. Deși există numeroase leacuri băbești de pus în practică, este extrem de important să avem în vedere faptul că nu toate țesăturile se comportă la fel în contact cu acestea și că în cele mai multe cazuri pot face mai mult rău decât bine. 

Din proprie experiență, dar și din impresiile împărtășite de alte personae, utilizarea soluțiilor profesionale rămâne metoda cea mai sigură de eliminare a petelor ușoare / încăpățânate / aparent imposibil de combătut.
 
Iată câteva exemple, alături de soluțiile propuse de Asevi:
 
Dacă îți plac produsele ASEVI, poți folosi codul „SOPHISTICAT” pentru o reducere suplimentară de 15%, pentru orice comandă plasată pe www.asevi.ro.

 
Pete de rugină

Unele dintre cele mai dificile pete de pe haine sunt cele de rugină. Cine a avut de-a face cu așa ceva, știe cât de ușor e te alegi cu o durere de cap încercând le elimini. Există diverse soluții făcute în casă, recomandate pentru eliminarea acestor pete - fie cu sare, fie cu lămâie. Din păcate, riscul implicit este fie mult prea abrazive și strice iremediabil țesătură. La astfel de pete incăpătanate ai nevoie de soluții profesioniste și puternice, dar care protejeze și materialul. O varianta foarte simplu de folosit și îmbunătățită cu enzime este Soluția de scos pete Asevi. Unul dintre majorele avantaje este funcționează pe orice culoare - de la albe la cele mai colorate. Petele de rugină (și nu numai) vor fi istorie iar tu te vei îndrăgosti de acest produs.
 

Pete de ulei sau vaselina

Dacă te-ai confruntat vreodată cu pete de substanțe uleioase, ai observat , și după ce le-ai spălat, rămân urme. Din fericire, există un truc simplu prin care combatem acest lucru și te asigurăm îl ai deja în casă (dacă nu ai chiar Soluția de scos pete de mai sus). Este vorba despre nimeni altul decât detergentul de vase. Cel menit elimine eficient grăsimea de pe vase este și aliatul tău pentru petele de ulei. Cum funcționează? Simplu. Aplici detergent de vase pe pată, nu o cantitate mare, doar cât acopere pată. Ulterior, freci ușor cu o periuță de dinți sau un alt instrument pentru detergentul de vase pătrundă în țesătură. Mai departe, speli haina respectivă manual sau la mașînă automată. Ideal ar fi folosești un detergent lichid pentru se știe pătrunde mai ușor in fibrele țesăturii. Max Eficacia un astfel de produs, cunoscut pentru puterea de curățare care nu afectează culorile. De îndată ce rufele se vor usca, nu va mai fi nicio urmă de pată uleioasă!
 

Pete de transpiratie
 
De cele mai multe ori, petele de transpirație apar în momentul în care ingredientele din antiperspirant se amestecă cu sarurile din corpul nostru. Majoritatea deodorantelor conțîn aluminiu, ceea ce reprezintă cauza acelor pete galbene inestetice. Spuneam mai sus petele dificile dau dureri de cap. Ei bine, probabil acesta este motivul pentru care următoarea recomandare este aspirina. Punem pastilă într-un pahar cu apă, doar … nu o bem, ci o turnam pe pată. Da, ai citit bine. Secretul este acidul salicilic va pătrunde in pată și o va elimina. Întinde amestecul deasupra și lasă-l acționeze aproximativ 10 minute, după care spală respectivă țesătură
 
Un alt aspect neplăcut al anumitor pete este uneori, și după spălare, încă rămâne un miros neplăcut pe haine. Doar nu o lași lucrurile așa, nu? Mai ales avem la dispoziție o gama atât de largă de balsamuri pentru rufe. Sensations Pasion de la Asevi te va surprinde plăcut prin aromele florale (floarea pasiunii) și fructate (căpșună), care vor elimina mirosurile supărătoare și vor lasă un parfum intens și plăcut. Țesătură e protejată, pată a dispărut și mirosul e unul absolut încântător!
 

Comentarii