Cum igienizam corect hainele?

Știai că în hainele spălate până în 40ºC rămân 86% dintre microbi și bacterii? O cifra impresionanta și de speriat, conform unui studiu publicat în Daily Mail. Cum ne putem asigura că, după ce spălam hainele, îndepărtam și microorganismele? Iată câteva sfaturi utile pentru igienizarea pieselor vestimentare, a diferitelor piese de mobilier ce conțîn metariale textile și nu numai:
 
 1. Spală rufele separat pe categorii

Anumite articole textile au un număr mult mai mare de germeni în țesătură decât altele. Ne referim la cele care intra în contact direct cu pielea noastră - lenjeria de pat, lenjeria intima, ciorapii. Astfel, pentru a preveni răspândirea microorganismelor de pe acestea pe celelalte articole de îmbrăcăminte pe care le purtam, este indicat să le spălam separat. 
 
2. Folosește un igienizant pentru haine

Sigur ai văzut astfel de produse în supermarket și poate că le-ai considerat un moft. Nimic mai neadevărat. Avantajul unui igienizant / dezinfectant este că reduce riscul de contractare infecții/virusuri și că elimina mirosurile neplăcute cauzate de bacterii. Trebuie să ai, însă, grija la câteva aspecte. E important să alegi un produs care nu conține leșie precum igienizantul aditiv textil Gerpostar Plus de la Asevi care poate fi utilizat atât pe haine albe, cât și pe cele colorate, fară să păteze, să decoloreze sau să dăuneze țesăturii. În plus, e eficient și în apa rece - un aspect foarte util în cazul hainelor care au contraindicație de spălare sub 40ºC.
 
Dacă îți plac produsele ASEVI, poți folosi codul „SOPHISTICAT” pentru o reducere suplimentară de 15%, pentru orice comandă plasată pe www.asevi.ro.

3. Igienizează interiorul mașinii de spălat

Daca pe haine rămân bacterii, închipuie-ți ce rămâne în mașină de spălat... Ca atare, și aceasta are nevoie de o atenție speciala din partea ta. Una dintre soluții este că, macar o data pe luna, să faci un ciclu de spălare la mașină fară rufe în interiorul cuvei. Pornește mașină de spălat la 90ºC și astfel te poți asigura că și interiorul acesteia este igienizat.

Sugestie suplimentara: după fiecare spălare, lasă ușa de la mașină de spălat deschisa câteva ore. Daca o vei închide imediat, vă rămâne umezeala și vă deveni un mediu propice pentru înmulțirea microbilor.
 
 
Dacă un procent așa mare de bacterii rămâne pe textilele pe care, totuși, le spălam frecvent, ce se întâmplă cu cele care nu sunt atât de norocoase, precum canapelele, covoarele sau perdele? Astfel de piese de mobilier sau decorațiuni de mărime mare sunt greu de curățat, păstrează mirosuri neplăcute sau de tutun. Să nu mai zicem de bacterii!

Vestea buna este că gama produselor de curățenie este una vasta în zilele noastre și dintr-un singur puf putem dezinfecta atât țesăturile, cât și aerul din locuință. Igienizantul pentru ambient și țesături Gerpostar Plus este ideal pentru toate acestea, fiindcă dezinfectează, elimina mirosurile, bacteriile și virusurile și lasă un parfum curat și persistent. Cum se utilizează? Foarte simplu! Se pulverizează direct pe țesătură de la aproximativ 30 cm distanta, iar apoi se lasă să se usuce. Să nu-ți faci griji, nu pătează! Și nu este nevoie de spălare sau clătire ulterioară.
 

Spor la treabă!

Comentarii