Recomandare - 3 seruri accesibile cu acid hialuronic

Știați că acidul hialuronic este o moleculă prezentă în mod natural în organism fiind responsabilă de menținerea hidratării la nivelul țesuturilor, dar a cărei producție scade pe măsură ce îmbătrânim?
 
Totodată, acidul hialuronic este unul dintre cele mai populare ingrediente în industria cosmetică actuală, dar și unul dintre cele mai accesibile și sigure remedii în tratarea pielii deshidratate. Are capacitatea de a reține până la 1000 de ori greutatea sa în apă, îmbunătățește aspectul general al pielii, are potențial anti-aging și menține un nivel optim de hidratare.
 

Acest ingredient este prezent în rutina personală de îngrijire încă de pe vremea studenției, când tocmai ce descopeream tainele unei îngrijiri corecte și complete a pielii. Vorbim, deci, de peste 10 ani în care am testat numeroase produse cu diferite tipuri de acid hialuronic. Ceea ce am învățat în tot acest timp este faptul că aplicarea unui produs ce conține doar acid haluronic poate fi, uneori, mai dificilă, decât utilizarea celor cu formule mai complexe.

Catrice Hydro Plumping este unul dintre cele mai accesibile seruri cu acid hialuronic pe care le-am întâlnit până acum. A costat în jur de 25 lei, are o formulă extrem de simplă (panthenol + 1,5% HA), iar aplicarea se realizează cu ajutorul unei pipete dozatoare. Recomandarea mea este de a pulveriza înainte un strat subțire de apă termală pentru a evita filmul lipicios, deseori întâlnit la serul Catrice. De reținut ar fi faptul că este destul de parfumat, motiv pentru care prefer să îl folosesc mai degrabă după baie, pe vârfurile părului (da, ați citit bine).
 

Hydrabio Serum de la Bioderma este plasat la loc de cinste, în top 3 personal al tuturor timpurilor, find un produs folosit constant de-a lungul anilor. Vorbim despre un ser cu acid hialuronic cu o formulă mai complexă ca a celui anterior: niacinamide + acid hialuronic + extracte de plante. Textura este lejeră, aplicarea facilă, iar absorbșția rapidă, fără film lipicios, fiind și o excelentă bază de machiaj. Produsul este destinat cu preponderență pielii deshidratate, cu potențial reactiv, însă este safe inclusiv pentru tenul mixt și cel gras. Hidratează foarte bine și îl prefer ca penultim pas în rutina de seară. Dimineța, pielea este vizibil mai suplă și luminoasă.

Serul iUnik Propolis Vitamin este primul produs iUnik din rutina mea de până acum. Conține, pe lângă acid hialuronic, o listă destul de impresionantă de ingrediente cu potențial hidratant, anti-aging, de protejare a barierei naturale și îmbunătățire a aspectului pielii: extracte din plante/fructe (cătină, iarbă grasă, rodie, smochin) + niacinamide + centella astiatica + beta glucan + HA + propolis și lista continuă. Îl prefer tuturor celorlalte seruri pe care le dețin la momentul actual și mi s-a părut foarte ușor de încoporat în rutină, imediat după toner și exfoliant / tratament. Hidratează, calmează și catifelează pielea, iar cantitatea generoasă de 50 ml îmi va permite să „răzbat” prin această iarnă doar cu el.




Foloseși produse cu acid hialuronic în rutina ta de îngrijire?

Comentarii