Produse consumate iunie-noiembrie: ingrijirea tenului


Am reușit să srâng destul de multe produse consumate, astfel încât singura soluție a fost să împart postările pe categorii. Tocmai de aceea, astăzi, o să vă povestesc puțin despre produsele de îngrijire a tenului consumate din vară și până acum. Mare parte dintre ele le-ați mai văzut deja, au și recenzii dedicate și totuși revin aici cu o ultimă părere înainte de a mă debarasa definitiv de ele.


Fiindcă primul pas în orice ritual de îngrijire a tenului trebuie să fie cel de curățare/îndepărtare a machiajului, voi începe cu produsele folosite de mine în acest sens. Apa micelară a devenit modalitatea mea preferată, cea mai efcientă, de demachiere, de-asta nu îmi este cu mirare faptul că am consumat patru sticluțe (din care am păstrat pentru aceastaă postare doar trei). Preferatele mele rămân cele de la Bioderma, cu precădere Sensibio H2O, pe care o folosesc cu încredere și pentru ochi. Hydrabio H2O mi s-a părut mai parfumată, aspect care mi-a creat un ușor disconfort, usturime atunci când am folosit-o în zona ochilor, dar la fel de eficientă în eliminarea oricărei urme de make-up. Apa micelară Gerovital H3 Hyaluron C a fost la fel de ok ca cele de la Bioderma, cu avantajul unui preț mult mai accesibil și al faptului că deși este parfumată am folosit-o lejer pe toată fața ( nu este recomandată pentru zona ochilor ). Pentru pasul doi, am folosit exclusiv și fără excepție, până acum aprox. 1 săptămână, gelul de curățare Hydra Vegetal de la Yves Rocher. A fost perfect pe timpul verii, curăță foarte bine ultimele urme de fond de ten, rimel etc., este spornic, după folosire tenul se simte curat, revigorat și hidratat.


Mai departe, pe post de toner/loțiune tonică, am obținut rezultate remarcabile și neașteptate cu Illuminating toner Clementine+vitamine C de la Andalou Naturals. Este potrivit pentru toate tipurile de piele, aplicat cu regularitate conferă luminozitate și un aspect sănătos tenului și are o aromă extrem de plăcută și inofensivă (în cazul meu) de portocală dulce/mandarină/clementină. Îl găsiți la Farmacia Tei cu doar 35 lei. Ocazional, în timpul mini-vacanțelor, am folosit și varianta mini a loțiunii tonice Immortelle de la L'Occitane, dar nu m-am împăcat foarte bine nici cu parfumul și nici nu am observat vreun efect anume, dar apreciez efectul revigorant. Am consumat în acest răstimp și două produse pe bază de acid hialuronic, unul de la Paula's Choice, celălalt de la Cosmetic Plant. RESIST Hyaluronic Acid Booster de la Paula's Choice este absolut minunat, aducând un plus de hidratare și contribuind la ameliorarea semnificativă a aspectului ridurilor și a liniilor fine. L-am combinat cu ser, crema hidratantă și chiar și toner, de fiecare dată am obținut un ten suplu și catifelat. Serul Lift Instant de la Cosmetic Plant a fost o tentativă de a găsi un înlocuitor pentru cel anterior menționat. Diferența de preț se vede în textură și în efecte, dar raportat la cei 19 lei pe care i-am dat este un produs foarte bun, perfect de aplicat după toner și înainte de cremă sau SPF, se absoarbe bine, dar se consumă destul de repede.


Pe la începutul verii am  reușit să consum și serul Hydrabio de la Bioderma, un produs care a funcționat de minune sub toate fondurile de ten pe care le-am tot încercat. Textura sa ușor siliconată și efectul hidratant și răcoritor de după aplicare s-a potrivit ca o mânușă tenului meu mixt. Recent am dat gata și crema cu SPF 30 Uveblock Clean Derm. Este excelentă pentru tenul mixt/gras, matifiază fără a usca, nu lasă în urmă acel film alb inestetic specific unor produse cu SPF și nu conține parfum, deci riscul de alergii/iritații tinde spre 0.

Tot scotocind prin cutia cu ambalaje goale, am aruncat o privire și peste cele aproape terminate și am realizat că am deja suficient material pentru o postare viitoare. Se pare că nu am leac, dar ador să testez și să descopăr produse de îngrijire potrivite pentru tenul meu, poate chiar și pentru al vostru.

Comentarii