5 sfaturi care te vor ajuta sa iti atingi obiectivele anul acesta

Odată cu debutul noului an, este imposibil să nu simți imboldul de a îți propune un nou set de obiective, pe care să încerci să le atingi pe parcursul lunilor ce ți se aștern în cale. Deși vei porni la drum motivat și ferm pe poziție, cu siguranță vei întâlni pe drum obstacole ce te vor descuraja. Nu uita că oricare ar fi obiectivul tău - să slăbeșți, să fii mai productiv la muncă, să reușeșți să strângi bani etc - există anumite trucuri care te pot ajută să-ți păstrezi motivația pentru a realiza ce-ți dorești.

Dacă îți plac produsele ASEVI, poți folosi codul „SOPHISTICAT” pentru o reducere suplimentară de 15%, pentru orice comandă plasată pe www.asevi.ro.
 

 

  • Împarte un obiectiv mare în câteva mai mici 

Nu-i așa că e bine să îți setezi obiective mărețe? Însă, de multe ori, acest lucru poate fi descurajant pentru că nu vei vedea rezultatele dorite de pe o zi pe altă. Pentru a te motiva suficient, îți recomandăm să împarți proiectul pe care ți l-ai propus în mai multe 'mini proiecte'. Adică, dacă ți-ai propus să slăbești 20 de kg anul acesta, setează-ți că scop să slăbeșți 2 kg în primele două săptămâni, de exemplu. Fiind un obiectiv mai ușor de atins, te poți bucura de victorii mai mici într-un timp mai scurt căpătând, pas cu pas, încredere în forțele proprii

 

  • Recompensează-te des

Pe principiul „după fapta și răsplată”, oferă-ți ceva ce îți face plăcere pentru fiecare mică reușită. Poate fi o plimbare în aer liber, un episod din serialul preferat sau chiar ceva dulce. Până la urmă, chiar dacă scopul este să scazi în greutate și timp de câteva săptămâni ai mâncat sănătos, atunci, o bombonică sau un biscuit nu va dauna grav progresului de până acum. Însă, echilibrul este cheia: să fie o singură gustare, un singur episod și așa mai departe


  • Acordă atenție lucrurilor pozitive

Deși, poate, îți dorești mult să obții un anumit rezultat, toată călătoria până acolo s-ar putea să ți se pară o corvoadă. Să te simți pedepsit/ă zilnic și să percepi doar greutățile. Mai bine vezi mereu lucrurile pozitive sau, altfel spus, găsește ceva bun în orice ți se întâmplă. De exemplu, ai putea să te gândeșți la alte reușite din trecut. Asta te va ajută să ai mai multă încredere în ține. De asemenea, seară, amintește-ți unul sau mai multe lucruri bune care ți s-au întâmplat de-a lungul zilei. Manifestă recunoștință și optimism iar ziua care vine chiar ți le va aduce! Vorba unui personaj celebru: ”În fond... și mâine este o nouă zi.”
 

  • Nu lasă eșecurile să te descurajeze

Recunoaște, și tu ai tendința să renunți atunci când apare primul obstacol. Chiar dacă ai mâncat prea mult o zi, două, trei, nu renunta la ceea ce ți-ai propus. Întoarce-te la obiectivul tău și continuă să mănânci sănătos sau să mergi la sala. Dacă ai cheltuit luna această mai mult decât trebuia, asta nu înseamnă că luna viitoare nu vei reuși să strângi bani. Nu te descuraja și, mai ales, nu te învinovăți! Sunt multe lucruri pe care nu ai cum să le controlezi. Cum zicea Caragiale: „Lupta și da-i, și da-i și lupta” - pentru că perseverența e cheia.

 

  • Creează un spațiu productiv

Spațiul în care lucrezi/locuiești este vital pentru nivelul tău de productivitate si bună dispoziție. Cercetătorii de la Universitatea California au arătat că persoanele care locuiesc în case dezordonate, cu mormane de haine și hărții la vedere, demonstrează o creștere semnificativă a nivelului de stres. 'Curățenia oferă oamenilor un sentiment de asumare și control asupra propriului mediu'.– Darby Saxbe, profesor asistent de psihologie la Universitate. 

Asta nu înseamnă că trebuie să faci zilnic curățenie generală! Cine are timp de așa ceva?! Asigura-te că faci regulat ordine în casă/birou, ștergi praful, dai cu aspiratorul / mopul. Pentru a prinde doi iepuri deodată, alege un detergent cu un miros plăcut, care să te încarce cu o doză extra de energie. Detergentul de pardoseli Asevi Green e o varianta minunată dacă îți place un parfum sofisticat, proaspăt și persistent – o combinație de esență de vanilie, lemn de santal, fructe de pădure, flori albe, rozmarin, măr și iarbă verde.

Comentarii