5 trucuri pentru spalarea corecta a hainelor

Masinile de spalat, cu toata tehnologia lor inovatoare, iti usureaza munca si-ti economisesc timp si energie. In final, oricine poate baga rufe in masina de spalat si porni un program, nu-i asa? Dar oare toti o fac corect? Asa ca, in numele tuturor tesaturilor dragi tie altadata, insa care au fost distruse in timpul procesului de spalare, lasa-ne sa-ti dezvaluim cateva trucuri pentru ca hainele tale sa arate ca noi pe termen lung:
 
 
1. Sorteaza hainele
 
Cate dintre hainele tale de un alb perfect sunt acum roz sau gri? Probabil mult mai multe decat ti-ai fi dorit... Sortarea hainelor in functie de culori e pe cat de importanta, pe atat de simpla: trebuie puse separat cele albe, negre si colorate. Ba chiar si cele colorate uneori e bine sa le pui pe categorii cromatice. Insa, sortarea nu tine doar de culori si acesta e un aspect pe care multi il neglijeaza. Hainele trebuie sortate si functie de duritatea materialului. De exemplu, cele din denim nu au niciodata ce sa caute alaturi de tesaturi fine, iar lenjeria de pat, de corp si prosoapele se vor spala mereu separat, la o
temperatura mai mare de 60 grade. 
 
 
2. Respecta instructiunile de pe etichete

Temperatura de spalare ne duce spre urmatoarea problema. O greseala des intalnita este ca etichetele rufelor sunt complet ignorate. Pe fiecare eticheta producatorul a notat daca articolul de imbracaminte poate fi spalat la masina sau manual, la ce temperatura, daca se poate calca sau nu. Tesaturile mai fine, de exemplu, nu se pot centrifuga la turatie maxima sau chiar deloc. Daca respecti intocmai instructiunile de pe etichete nu ar trebui sa ai surprize neplacute. Daca nu stii sigur ce reprezinta fiecare simbol, poti cauta pe Google si vei gasi explicatia de indata.
 
 
 Dacă îți plac produsele ASEVI, poți folosi codul „SOPHISTICAT” pentru o reducere suplimentară de 15%, pentru orice comandă plasată pe www.asevi.ro.
 
 
3. Scoate petele inainte de a baga hainele in masina de spalat

Sigur ca masinile de spalat au usurat mult procesul de spalare altadata manual, insa nici ele nu pot face minuni. Mai ales atunci cand e vorba de pete dificile. Daca arunci hainele patate direct in masina de spalat, nu doar ca e posibil sa nu fie curatate, ba chiar e foarte probabil ca pata sa se impregneze si mai tare in material si sa fie ulterior imposibil de scos. Ideal este ca, inainte sa o bagi la spalat, sa folosesti un produs special precum solutia de scos pete Asevi. Pulverizezi direct pe pata, o lasi sa actioneze, clatesti si apoi o poti baga la masina asa cum procedai in mod normal. Bonus: solutia este eficienta si pentru haine albe si colorate.
 
 
4. Spala hainele pe dos

Oricat de performanta este masina ta automata, un numar ridicat de spalari inevitabil va deteriora aspectul unei tesaturi. Asa ca uita-te atent la rufele tale si vei vedea ca pe dos tesatura arata mult mai bine, e mai putin scamosata, iar culoarea e mai vie. Daca e asa, atunci inseamna ca nu ti-ai spalat hainele corect pana acum. Toate rufele, in special cele cu imprimeuri sau varii accesorii aplicate, trebuie intoarse pe dos inainte sa fie bagate in masina de spalat. Aici, expresia 'faci lucrurile pe dos' e chiar de bine!
 
 
5. Alege cu atentie detergentul

Nu poti avea un detergent in casa pentru fiecare culoare, asta se stie. In schimb, trebuie sa ai cel putin un detergent separat pentru rufele negre si unul pentru cele albe / colorate. Nu trebuie sa iti faci griji ca inseamna o cheltuiala in plus, pentru ca, daca alegi produsele corecte, hainele te vor tine mai mult timp. De exemplu, pentru hainele albe si colorate poti opta pentru detergentul igienizant de rufe Asevi MAX Higyenic, care este si hipoalergenic. Formula sa revolutionara va si curata hainele, dar le si va igieniza, astfel ca nu vei mai avea nevoie de doua produse diferite. Pe deasupra, MAX Higyenic este eficient in eliminarea petelor si la temperaturi de doar 20 grade si in cicluri scurte, ceea ce inseamna ca vei avea un consum redus de apa si energie la cele 50 spalari asigurate.
 
Hainele negre au si ele nevoie de o atentie suplimentara. Sigur te-au dezamagit petele albe sau granulele de detergent pe tesaturile inchise la culoare. Pentru a evita pe viitor sa speli de doua ori rufele, alege un detergent lichid special creat pentru rufe negre; de exemplu, formula speciala Asevi Black previne decolorarea fibrelor, astfel incat te vei bucura in timp de o culoare intensa ca in prima zi. In plus, negrul e mereu la moda!

 
Cu drag,

signature

Comentarii