Produsele preferate ale ultimelor trei luni: machiaj si ingrijirea tenului


Nu vreau să mă lamentez, dar nu am simțit că anul acesta am avut vară în adevăratul sens al cuvântului. Îmi doresc ca măcar august să ne răsfețe cu mai mult soare și mai puțină ploaie. În pofida vremii neprietenoase, nu am omis protecția solară zilnică și nici răsfățul săptămânal cu o mască hidratantă. Nu am o explicație logică, dar vara simt mult mai des nevoia de a folosi astfel de tratamente. 

Lunile au trecut, prichindelul meu este din ce în ce mai sprinten și mai voinic, iar eu dispun de din ce în ce mai puțin timp pentru mă pregăti pentru orice tip de ieșire. În 90% din cazuri îmi este suficient un rimel, să îmi aranjez puțin sprâncenele și sunt gata de plecare. De fapt, folosesc două rimeluri: Scandalash! de la Melkior pentru volum și alumgire, iar la final aplic și Lash Senasational de la Maybelline pentru un efect pronunțat de curbare a genelor. Dacă am plănuit totuși o plimbare mai lungă sau o ieșire în doi, concelear-ul Photofinish de la Wet n Wild și pudra matifiantă Fit Me Matte+Poreless de la Maybelline mi-au fost aliați de nădejde. Am descoperit în ultimul timp că îmi place din ce în ce mai mult aspectul satinat, ușor matifiat al tenului. La final, pentru un strop de culoare și strălucire discretă, aplic lipgloss-ul Infinite Shine de la Catrice. Este cel mai bun gloss folosit de mine din liceu și până în zielele noastre. Parol!


La capitolul skincare o să menționez produsele preferate excat în ordinea în care le-am folosit în rutina de îngrijire. De ani buni folosesc pentru îndepărtarea machiajului și a impurităților apa micelară, iar preferata mea din ultimul timp este Micellium de la  Eladerm, alături de incontestabila și mult iubita apă micelară Sensibio H2O de la Bioderma. Pentru următorul pas am apelat fie la loțiunea efxoliantă cu 1% BHA de la Paula's Choice, fie la gelul peeling cu 10% acid glicolic și 0,5% acid salicilic de la Pell Amar. Surpriza a venit din partea produsului de la Pell Amar, care mi s-a părut neașteptat de bun. Le-am terminat pe ambele și am decis să fac o mică pauză de la exfolianți până în septembrie. 

Mai departe, pe timp de zi am aplicat și adorat până la sfârșitul lunii iunie, crema antirid de zi cu SPF 25 din gama Phyto Stem de la Gerocossen, pe care am alternat-o cu crema Extra Care Non-greasy cu SPF 50 de la Paula s Choice (singurul produs de la ei cu care m-am împăcat destul de greu). Ambele au în prezent termenele de valabilitate depășite, dar spre iarnă îmi doresc să recumpăr crema de la Gerocossen. Seara, în materie de serumuri și tot din gama Phyto Stem mi s-a părut foarte eficient și extrem de accesbil Serul intensiv 2 în 1 pentru lifting și fermitate, pe care l-am combinat cu un alt produs minunat - Booster-ul cu acid hialuronic și ceramide de la Paula's Choice. Pe acesta din urmă încă îl aplic, doar că acum îl folosesc împreună cu crema antirid superlifting pentru ten uscat de la Vivanatura sau cu serul Lift Up cu acid hialuronic de la Cosmetic Plant.


O dată pe săptămînă, de regulă în serile de weekend, amestecând în proporții egale uleiul  de jojoba, cel de migdale dulci și cel de sâmburi de struguri de la Manna am realizat un masaj ușor tenului. Deși amestecul nu se absoarbe complet, dimineața tenul are un aspect luminos și neted. Pentru relaxare, răsfăț și hidratare am folosit săptămânal și tratamentul Elemis Pro Collagen, care deși este promovat mai degrabă ca un produs de îndepărtare a machiajului, eu nu am dorit să îl risipesc în felul acesta. Am profitat și încă profit de efectele sale benefice asupra tenului meu. Este spornic, ușor de aplicat, hidratant, calmant, revigorant, antirid.

***Sunt convinsă că ați observat că majoritatea produselor pentru îngrijirea tenului aparțin unor branduri românești. Este un motiv de mândrie și un scop personal să folosesc cât mai multe produse Made in RO. 

Vă doresc o lună însorită și vacanță plăcută!

Comentarii